Aktier med månedligt udbytte: Få udbytte hver måned

Mange udbytteinvestorer synes idéen om en månedlig udbyttebetaling er god, og at udbytteaktier der har dette er spændende. Derfor har vi hos Dinfo.dk samlet en liste af aktier med et månedligt udbytte, så du kan se, om de er noget for dig.

Senere i artiklen vil det også blive diskuteret, om det giver mening at købe aktier med et udbytte hver måned, eller om soliditet og udbytteprocent skal skal spille en større rolle i ens beslutningsproces. Først får du dog listen over udbytteaktierne at se.

Liste over udbytteaktier med månedligt udbytte

Alle aktierne på listen af aktier med månedligt udbytte er uddybet under tabellen, så du hurtigt kan få et lidt dybere indblik i virksomhederne end bare deres udbytteprocent, payout-ratio og sektor. Du kan se listen af udbytteaktier med et månedligt udbytte herunder.

AktieUdbytteprocentPayout-ratio*Sektor
Gladstone Commercial Corp. (REIT)6,7%95,5%Ejendomme
Main Street Capital Corporation5,9%61,5%Finansielle services
Superior Plus Corp.4,8%93,9%Forsyning
TransAlta Renewables4,5%177,4%Bæredygtig energi
Realty Income Corp. (REIT)4,2%82,4%Ejendomme
STAG Industrial Inc. (REIT)3,8%76,7%Ejendomme
Agree Realty Corp. (REIT)3,6%75,0%Ejendomme
Shaw Communications Inc.3,2%45,5%Kommunikation
*P/AFFO brugt i stedet for payout-ratio ved REIT's

Mange REITS giver udbytte hver måned

Ud af de 8 aktier vi har udvalgt til listen er 4 af dem REITs. Dette skyldes primært at REITs primære målsætning er, at udbetale et en stor andel af deres overskud til aktionærerne. En månedlig udbyttebetaling passer også godt til REITs forretning, da de typisk har en meget stabil indkomst i løbet af året i form af en fast leje.

Gladstone Commercial Corp. er den virksomhed på listen som har den højeste udbytteprocent. Virksomheden investerer i ejendomme bygget specielt til specifikke virksomheder, og i ejendomme som huser flere industri- og kontorbygninger. I alt ejer Gladstone Commercial Corp. 120 ejendomme fordelt på 27 Stater i USA.

Virksomheden har aldrig skåret sit udbytte i størrelse, men deres udbytte er dog kun steget ca. 4,3% siden 2006. Virksomhedens vækst i udbytte er altså lav, men deres månedlige udbytte må siges at være stabilt.

Realty Income Corp. er den mest kendte månedlige udbyttevirksomhed i verden. De ejer over 6.600 ejendomme fordelt over hele USA og Storbrittanien. Siden virksomheden blev børsnoteret i 1994 er deres udbytte steget med i gennemsnit 4,4% pr. år.

Realty Income Corps portefølje består primært af kommercielle udlejningsejendomme, som har langsigtede kontrakter. Deres største lejere er Walgreens, 7-Eleven, Dollar General og FedEx. Virksomhedens udlejer altså til en række stabile virksomheder, hvilket også medvirker til, at virksomheden er en udbytte-aristokrat.

STAG Industrial Inc. er den tredjehøjst betalende aktie med udbytte hver måned på listen. Som navnet hentyder til, fokuserer virksomheden på industrielle lejere. Deres ejendomme består primært af varehuse, distributionscentre og let produktion. Stag Industrial Inc. har forøget deres udbytte hvert år siden 2011.

Agree Realty Corp. har, ligesom Realty Income Corp., et stort fokus på detailejendomme i deres portefølje. Dette giver dem også en række store lejere, som betaler en stabil leje til virksomheden. Virksomheder såsom Autozone og CostCo lejer mange af deres butikker fra Agree Realty Corp.

Over de sidste 10 år har virksomhedens formået at vækste sit udbytte med i gennemsnit 5% om året. Derudover har deres aktionærer fået et afkast på 77% over de seneste 5 år. Alt i alt har virksomheden siden den gik på børen i 1994 leveret et afkast på 12% om året i gennemsnit.

Traditionelle virksomheder med et månedligt udbytte

Selvom mange REITs udbetaler et månedligt udbytte, er det ikke umuligt at finde traditionelle virksomheder der også gør dette. Vi har udvalgt 4 virksomheder som hver udbetaler et månedligt udbytte. Disse virksomheder ligger alle i den høje ende med deres udbytte, og desuden har vi frasorteret virksomheder hvis udbytte er for urealistisk.

Main Street Capital Corporation er en finansieringsvirksomhed, der arbejder med private virksomheders finansiering gennem investeringer og lån. De kalder sig en virksomheds-nær finansiel institution, og det er derfor de hedder “Main Street” (det modsatte af “Wall Street”). Virksomhedens udbytte er steget med 72,6% siden 2008 og virksomhedens payout-ratio på 61,5% giver overordnet set præg af en virksomhed med et sundt udbytte.

Superior Plus Corp. er en canadisk forsyningsvirksomhed med fokus på gas. Virksomhedens udbytte har ligget på samme niveau siden 2014 med et udbytte på 0,06 CAD pr. måned. Deres udbytte er altså meget stabilt, men manglen på vækst kan være foruroligende for nogle investorer. Deres udbytteprocent er dog på trods af en mangel på vækst på hele 4,8% på trods af en aktiekurs har været stigende siden 2014.

TransAlta Renewables er en af de mere spædnende udbytteaktier på listen, da de har med bæredygtig energi at gøre. Virksomheden, som er fra Canada, specialiserer sig i vind-, gas- og vandenergi. Virksomhedens aktiekurs er siden 2013 steget med 113% mens deres udbytte er steget med 308,7% i samme periode. Virksomhedens payout-ratio på 177,4% er meget høj og dette skyldes primært at virksomhedens resultat faldt med ca. 50% fra 2019 til 2020. Virksomheden gør det dog klart i deres årsrapport for 2020, at de forventer en stærk vækst i 2021, på baggrund af en række nye faciliteter i deres portefølje.

Shaw Communications er den udbytteaktie med den laveste payout-ratio på listen over månedlige udbytteaktier. Som virksomhedens navn antyder, specialiserer de sig i kommunikation i mange forskellige aspekter. Virksomheden tilbyder internet-, mobil- og tv-løsninger mm. til den canadiske befolkning. Virksomheden minder altså om YouSee herhjemme.

Virksomhedens udbytte har udelukkende været stigende siden 2009 med en stigning på 41,2% i alt. Virksomheden er altså overordnet set en stabil udbytteaktie, som måske passer ind i dit portefølje, hvis høj risiko ikke er noget for dig.

Giver det mening at købe aktier med månedlig udbytte?

Selvom aktier med et udbytte hver måned udbytte er sjove og spændende for mange investorer, så skal man også være klar over, at frekvensen af udbyttet ikke skal være det vigtigste for én. Der findes mange virksomheder med gode og stærke udbytter, som ikke udbetaler månedligt. Disse virksomheder vil man gå glip af, hvis man kun kigger på udbytteaktier med månedlig udbetaling.

Et fremtrædende eksempel er her udbytte-aristokraterne, som alle har et stabilt udbytte, men hvor kun et fåtal af dem har en månedlig udbyttebetaling.

Hos Dinfo.dk anbefaler vi kun at købe aktier med månedlig udbetaling, hvis virksomhedens bagvedliggende økonomi også er god. Kig derfor altid på en virksomheds vækst, ledelse og årsrapporter inden du investerer i dem.

Vi har med denne liste forsøgt at finde nogle af de mest stabile udbytteaktier som har denne type udbytte. På denne måde kan du undgå at blive introduceret for en række aktier, som har en forkastelig bagvedliggende økonomi.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x