Hvornår er det bedste tidspunkt at investere?

Selvom der har været vækst på aktiemarkedet i en lang årrække efterhånden, så skal det ikke afholde dig fra at investere. Da det koster dig mere at vente, end det gør at være med under et krak. Derfor kan man postulere følgende: Det bedste tidspunkt for at starte med at investere er idag.

Du har nok hørt fra din arbejdskollega eller nabo at Tesla kun kan gå op af, men du her sidder du altså og læser op på om det er et godt tidspunkt at investere, det viser en selvstændig tankegang – som er meget vigtig når man begynder at investere.

Den vigtigste faktor når du begynder at investere er bevidstheden om de valg, som du foretager dig, fremfor at lytte til alle andre. Derfor er det mega godt at du sider, og læser med.

Der har været stor usikkerhed på markedet i starten af 2020, blandt andet på grund af lukkede produktioner i Kina, som har bremset væksten – mange andre årsager kan også findes, men det er bredt forstået det vigtigste event, som er kommet her i første kvartal af 2020.

Du efterlader penge på bordet

Hvad har det så af betydning for dig, vil du nok spørge.

Det har den betydning at vi henover det næste stykke tid har et usikkert marked, det er altså ikke til at sige om vi går 20% op eller ned. Derfor er man nødt til at kigge på aktiemarkedet over en længere tidshorisont, hvor det altså er gået op med rundt regnet 7% om året. Dette er ud fra et gennemsnit de sidste 100 år – det betyder altså at du statistisk set, går glip af 7% årligt ved ikke at investere dine penge.

Hvis du er mistroisk overfor det udsagn, så er det endnu et eksempel på at du ikke tager alt hvad du læser for gode varer, det kan kun bruges som en guideline og altså ikke en facitliste. Det kan dog benyttes til en meget vigtig ting, og det er at vise at hvis du investerer et fast beløb hver måned, over de næste mange år i en ETF af alle verdens aktie. Så vil du altså historisk set gå op, selvom du har lavet din første investering dagen inden en finanskrise.

Dollar cost averaging

Tricket her er nemlig at man køber hver måned, hvilket betyder at hvis der kommer en finanskrise dagen efter du har lavet din første investering, så kan du altså bare købe dine aktier eller ETF’er det billigere de næste par måneder. Dette kaldes DCA, eller dollar cost averaging, og det er kort forklaret at man spreder sin investering over lang tid, for at få en god gennemsnitlig pris.


Kan du ikke få nok af udbytteaktier? Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu:


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x