Ecotree – en bæredygtig og miljø korrekt investering

Ecotree er en virksomed, som giver dig muligheden for at investere bæredygtigt. Hos EcoTree kan alle, små som store påbegynde deres investeringseventyr.

Konceptet startede i Frankrig i 2016, men er nu kommet til Danmark. Det går ud på, at du investere i plantningen af træer i EcoTrees europæiske skove, hvilket gør dig til ejer af de selvsamme træer.

Vi anser muligheden for at investere bæredygtigt, som værende virkelig interessant her på Dinfo.dk. Derfor gør vi vores bedste for at belyse denne investeringsmulighed.

Hvad kan du forvente ved en investering i Ecotree?

Ved at investere gennem EcoTree, så får du udbetalt det fulde beløb, som træet bliver solgt for, når det fældes. Det svarer til et forventet årligt afkast på 2%.

At blive træejer er ikke en likvid investering, da der kun er en enkelt indbetaling og en enkelt udbetaling pr. træ.

Du kan også købe flere træer ad gangen og opnå rabat med pakkerne. Et eksempel fra hjemmesiden er deres “Forest bundle”, der koster 453€ hvor der gives 12% i rabat sammenlignet med investering i enkelttræer.

Enkelttræer tilgås fra en pris på 15€, og det er derfor muligt at investere for meget små beløb.

Det skal selvfølgelig ikke kun gøres for at tjene penge, da der findes andre investeringstyper med bedre og hurtigere afkast, men hos EcoTree hjælper du kloden samtidig.

Processen omhandlende investering i træer:

  • Når du køber et træ hos EcoTree bliver du træejer.
  • EcoTree tager sig af plantning og vedligeholdelse af skovene, samt salget af det fældede træ.
  • Dine træer optager kuldioxid og bidrager til biodiversiteten i skovene, og frigiver O2 til naturen.
  • Du kan se dine træers lokalisering, værdiansættelse og mængden af CO2 de har optaget på din konto.
  • Du får 100% af indtægterne fra den endelige fældning med et forventet årligt afkast på 2%.
  • Du bidrager til genoprettelsen af skovene. For hvert træ der fældes, planter EcoTree tre nye.
  • Du kan forvente en gennemsnitlig tid fra køb til fældning på 55 år.

Hvad betaler du for?

I prisen på træet, udgør selve køb af træet, og plantning kun 30% af det beløb, som du giver. Der går 30% til vedligehold, og administration af skovene. De resterende 40% går til Ecotree, så de kan blive en rentabel virksomhed.

Dette virker umiddelbart til at være en høj pris for træet, da der kun er en 2% forretning af ens investering, som ville være 4% hvis du kun betalte 50% af den nuværende pris.

Dette ville ikke være urimeligt taget i betragtning at træet kun koster 30% af den pris, som du giver for træet.

Det er dog en god ting at disse omkostninger er indberegnet i kostprisen for træet, da virksomheden ellers kunne være et klassisk eksempel på pyramidespil.

Hvor der bare skulle være en stor nok indtægt generering, til at klare de udbetalinger, som virksomheden står overfor.

Et pyramidespil med træer ville kunne overleve rigtig længe, taget i betragtning at træerne fra de købes til de fældes har en gennemsnitlig levealder på 55 år, og nogle af dem endda 100 år.

Der ville kunne blive opbygget store mængder kapital på de 55 år, før nogle ville opdage, at der var tale om et pyramidespil, og ikke en ærlig forretning.

Derfor ses det som en stor plus faktor at dette tælles med, og oplyses om på hjemmesiden.

Overordnede forhold ved en investering gennem Ecotree

I det tilfælde at EcoTree skulle gå konkurs – mange ting kan ske på 55 år.

Står du stadig som værende ejer af træet, og har stadig dine rettigheder. Derfor vil der ved en konkurs findes en ny person eller virksomhed til at foretage vedligehold på skovarealerne.

Der er dog stadig en risiko for at miste hele din investering, såfremt der forekommer en naturkatastrofe, skovbrande eller sygdom i træerne. Du er dog beskyttet mod vandalisering, og forurening af skovområderne.

Alle skovområder er forsikret, men de præcise forbehold må du kontakte EcoTree for at få afklaring på.

En investering gennem Ecotree er illikvid, og du binder som udgangspunkt dine penge i gennemsnitligt 55 år. Der er dog mulighed for at overdrage eller sælge dine træer til andre, dette er ikke noget som Ecotree står for, og det gøres i privat handel.

Du er altså ikke garanteret nogen forrentning ved at sælge dine træer, før de fældes.

Siden 2004 er prisen på træ gennemsnitligt steget med 2% årligt.  Det stemmer nogenlunde overens med de mål for inflationen, som man fastsætter i EU medlemslandene.

Derfor forventes der ikke et yderligere afkast på  træprisen, og hele dit afkast stammer fra træets vækst.

Konklusion

En investering i Ecotree, skal ikke være for at tjene penge. Det skal være fordi du gerne vil støtte miljøet, og det formål, som Ecotree har.

En investering gennem EcoTree giver ikke muligheden for at benytte dine midler, når du har har brug for det. Den låser som udgangspunkt pengene til træet bliver fældet.

Derfor er det for de fleste ikke den mest fordelagtige måde at investere på.

EcoTree kan være en ganske fin investering, som værende store of value, hvis du på dette område gerne vil differentiere fra guld- og ejendomsinvestering.

Årsagen til dette er at træ bliver brugt i industrien, og derfor altid vil have en given efterspørgsel, så prisen på træ følger med inflationen.

Hvorvidt platformen er troværdig, må være en individuel vurdering. Eftersom ingen har fået udbetalinger endnu, og ikke står til at få det indenfor de næste 30 år. Derfor mener vi her på Dinfo ikke vi kan give en reel vurdering af troværdigheden.

Du kan læse flere informationer på deres hjemmeside.


Kunne du lide artiklen? Overvej at tilmelde dig vores nyhedsbrev:


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x