Guide: Sådan slipper du for dyre vekselgebyr

Når du køber aktier i udlandet, så går mange af dine penge tit til vekselgebyr. Du vil i denne guide finde ud af, hvordan man sparer vekselgebyret, ved at bruge en smart og gratis service. 

Obs.: Du kan nu kun veksle 7.500 kr. om måneden hos Revolut, herefter koster de nu 0,5 % i vekselgebyr.

Min nye anbefaling for beløb over 7.500 kr. er at du oprettet en valutakonto hos Saxo Bank eller Nordnet, hvorefter du overfører penge til den. Dette koster 0,1 %, men det er svært at gøre det billigere.

Hvis du køber aktier gennem Saxo Bank i en amerikansk virksomhed, vil det koste 0,5% af købsprisen at omveksle til USD. Det vil sige, at du betaler 50 kroner for omveksling, når du køber for 10.000 kroner af den aktie.

Du har altså allerede fra starten mistet en stor del af den investering, som kunne have genereret et afkast.

Hvis du vil undgå dette, så følg denne simple guide.

Denne guide bruger Revolut, som er en online bank der veksler valuta gratis, samt giver et gratis hævekort til deres kunder. Dette kort kan være virtuelt, så du ikke skal vente på fragt. Du kan altså bruge det med det samme. Det vil sige at man, fuldstændig gratis, kan sætte penge ind på denne konto, omdanne pengene til den ønskede valuta, og sætte dem ind på ens handelsplatform, uden at betale vekselgebyr.

Du skal ikke være bange for at oprette dig på Revolut, fordi det ikke er bindende på nogen måde, og det koster dig ikke penge.

1. Opret en konto hos Revolut

For at oprette den konto hos Revolut skal du gøre følgende:

  1. Gå ind på denne side
  2. Skriv dit telefonnummer ind
  3. Klik på linket på den modtagede SMS, installér Revolut appen og følg denne guide:

4. Indtast det samme telefonnummer som på hjemmesiden

Skriv dit telefonnummer

5. Skriv en sikker kode

6. Indtast dine personlige oplysninger

7. Indtast din adresse

8. Bekræft din identitet (Kørekort/pas)

9. Indsæt det ønskede antal penge (vi anbefaler Apple/Google pay)

2. Veksl dine penge til ønsket valuta

Når du har indsat det ønskede antal penge kan du veksle pengene i Revoluts app.

Du kan se et eksempel til højre/nedenfor, hvor du ser en veksling fra DKK til Euro. Kursen man veksler til svarer i dette eksempel til vekselkursen på DKK/Euro. I eksemplet veksler jeg 100 DKK til 13,39 Euro. Jeg googlede samtidig hvad 100 DKK er i Euro, og her var svaret også 13,39 Euro (se billede nedenfor).

Når du har vekslet det ønskede antal penge, kan du gå til næste skridt i guiden.

100 dkk til 13,39 Euro
100 dkk til 13,39 euro på google

3. Indsæt pengene på en valutakonto på din handelsplatform

Når du har vekslet pengene til den ønskede valuta, kan du overføre dem til en valutakonto på din handelsplatform.

Både DEGIRO, Nordnet og Saxo Bank tilbyder valutakonti.

Hos Saxo Bank skal man kontakte support for at få en valutakonto oprettet.

Hos Nordnet skal man gå på den gamle version af hjemmesiden under “Depot” -> “Valutakonti”, og så herefter aktivere den ønskede valutakonto.

Hos DEGIRO skal man til højre på knappen “Placer ordre” klikke på pilen, og trykke på valutatransaktioner. Herefter skal man trykke på “Vælg valuta” og så “Aktiver valuta for manuel veksling”. Du kan desuden læse vores anmeldelse af DEGIRO her.

Begrænsninger

Der er kun én begrænsning ved denne metode at veksle valuta på, og det er at du maks. kan veksle for 40.000 kroner om måneden. Det vil sige at hvis du skal veksle 100.000 kroner, så skal du gøre det over tre måneder, hvis du altså ikke vil betale vekselgebyr.

Opdatering: Du kan nu maksimum veksle 7.500 kr. om måneden uden vekselgebyr.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
4 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
Platugle
Platugle
5. marts 2021 16:14

Hvordan kan du få dig selv til at anbefale det her lort? Det er muligt at der ikke er vekselgebyr, men til gengæld skal man når der overføres til Saxobank betaler et overførelsesgebyr. Så kan man sgu`da ligeså godt betale vekselgebyr hos Saxo og gøre der meget nemmere for sig selv. Jeg synes du tager røven på folk med dette indlæg.

Kent
Kent
8. marts 2021 13:16

Virker dette stadigvæk efter Saxobank lavede en opdatering? For jeg har ikke kunne finde konto nummer til mine underkontoer på Saxobank, kun hoved kontoen er står i Danske kroner.

4
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x