Investering i Spotlight aktier

Hvad er Spotlight?

Spotlight er en mindre svensk børs, primært målrettet vækstvirksomheder. Her kan mindre virksomheder blive børsnoteret tidligt i deres rejse, f.eks. til at rejse kapital til udvikling af produkter. Her er især mange pharma-virksomheder at finde. Aktierne noteret på Spotlight kan bl.a. handles på Nordnet.

Hvad skal man være opmærksom på når man handler på Spotlight?

Spotlight aktier har ofte en langt lavere volumen end aktier på større børser. Dette betyder også at der ofte er et langt højere spread (forskel mellem højeste købspris og laveste salgspris). Derfor kan disse aktier være svære at sælge i tilfælde af en f.eks. realiserbar gevinst, og man kan ende med at måtte sælge til en noget lavere kurs end den nuværende. Derudover er kurserne på Spotlight aktier ofte sat udfra forventninger om fremtiden. Dette betyder at handel med disse aktier indebærer en større risiko, da mange virksomheder på denne børs ikke har en nævneværdig reel omsætning.

Hvilke muligheder er der for handel med Spotlight-aktier?

Eftersom at mange af disse aktier er hovedsaligt prissat ud fra forventninger, betyder det at der ligger en stor up-side i mange af aktierne. De har altså stor mulighed for at eksploderer opad, ofte kaldt raketter i aktieforum. Et af disse forum kunne f.eks. være Aktieporteføljen Investment Opportunities. Fordi disse aktier er så volatile bryder de nogle gange hurtigt og kraftigt opad. Dette kan betyde investorer gerne vil med på toget. Enten fordi de tror på virksomhedens fremtid eller ser mulighed for en hurtig gevinst. Disse “hypetrains” kan give mulighed for stor gevinst, hvis man timer sine handler rigtigt.

Andre artiklerAnbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x