Kurtage: hvem er billigst? Få overblikket her

Kurtage er en af de største omkostninger når du handler med handelsinstrumenter. Derfor har vi samlet det fulde overblik over de billigst steder når det kommer til kurtage. Få hele overblikket her!

I denne artikel vil du finde ud af hvilken handelsplatform der er billigst når det gælder kurtagen. Jeg vil samle det fulde overblik til dig, så du kan træffe den bedste beslutning.

Klik dig frem til det du søger:

Hvad er kurtage?

Oversigt over kurtager hos investeringsplatformene

Kurtage eksempel ved køb af danske aktier

Kurtage på udenlandske aktier

Top 4 billigste på kurtagen

Ofte stillede spørgsmål om kurtage

Hvad er kurtage?

Der er vigtigt at vide hvad kurtage er, inden vi begynder at måle på den.

Kurtage er en provision, man betaler en børsmægler eller et pengeinstitut for at handle med værdipapirer. Kurtagen angives typisk i procent eller med et minimum beløb for en handel. Kurtage er ikke det samme som gebyr, og de to betales også typisk separat.

Kurtagen kan både være i form af en minimumskurtage, en procent af prisen, en pris pr. aktie eller et fast beløb pr. handel. I denne artikel vil vi gennemgå alle typer af kurtager.

Gå direkte til oversigten 📋

Minimumskurtage

Minimumskurtage er typisk et beløb som der minimum skal betales når man køber aktier. Minimumskurtagen er der typisk for at handelsplatformen tjener penge uanset størrelsen på handlen.

Et eksempel er Nordnet som har en minimumskurtage på 29 kroner og en normal kurtage på 0,1 %. Det betyder at man betaler minimumskurtage op 29.000 kroner, og det kan have en stor effekt på indtjeningen når man handler med aktier.

Gå direkte til oversigten 📋

Procentuel kurtage

En procentuel kurtage er hvor man betaler ud fra værdien på handlen.

Et eksempel er en kurtage på 0,5 %, som vil koste 1.000 kroner ved en handel på 200.000 kroner.

Gå direkte til oversigten 📋

Fast kurtage

En fast kurtage er en kurtage du betaler uanset hvad. Et eksempel kan være en fast kurtage på 10 kroner uanset hvor meget du handler for.

En fast kurtage er typisk kombineret med en procentuel kurtage. Forskellen til en minimumskurtage at en fast kurtage ikke forsvinder når den procentuelle kurtage overstiger den faste kurtage, som er tilfældet ved minimumskurtagen.

Gå direkte til oversigten 📋

Kurtage pr. aktie

Nogle børser tager et gebyr når man køber aktier. Dette gebyr bliver typisk opkrævet fra investeringsplatformen hos brugerne.

Dette gebyr er kun til stede på nogle børser. Det mest fremtrædende eksempel er på NYSE og Nasdaq i USA.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Oversigt: Kurtage hos investeringsplatforme

Her ses en oversigt over udvalgte investeringsplatforme i Danmarks kurtage på danske aktier.

InvesteringsplatformMinimumskurtageFast kurtageKurtage 
Etoro logo til kurtage000Tilmeld dig Etoro
Degiro logo012 kr.0,03 %Sammenlign platforme
Nordnet kurtage29 kr.00,1 %Tilmeld dig Nordnet
Saxo Bank logo14 kr.00,1 %Tilmeld dig Saxo Bank

Etoro er billigst på kurtagen

Investeringsplatformen Etoro er den billigste platform på listen når det kommer til kurtage. Dette er også meget logisk når de ikke har nogen kurtage på handel med aktier.

Hvis man går meget op i kurtagen er Etoro derfor et oplagt valg.

På listen er det kun Nordnet der har en minimumskurtage. Dette betyder at Nordnet er den dyreste handelsplatform, hvis man køber for små beløb. Faktisk vil Nordnet altid være dyrere end alle andre platforme på listen.

DEGIRO ligger i hælene på Etoro

Udelukker man Etoro fra sammenligningen bliver DEGIRO den billigste handelsplatform på listen. Dette er fordi de har en fast kurtage på kun 12 kroner, og en meget lav kurtage på 0,03 %.

Førhen havde Saxo Bank ikke en minimumskurtage, men efter introduktionen af denne, er det ikke længere konkurrencedygtige med DEGIRO.

Dette betyder dog også at Saxo Bank er den tredjebilligst, overhalet af Etoro og DEGIRO.

Saxo Banks kurtage

Som det kan ses i tabellen er Saxo Banks kurtage på 0,1 % og så har de en ny minimumskurtage på 14 kroner. Dette er meget billigt, men med denne nye minimumskurtage er deres konkurrent DEGIRO blevet billigere end dem i alle prisintervaller, hvor Saxo Bank før var billigst ved små beløb.

Saxo Banks kurtage bliver ens med Nordnets kurtage ved 29.000 kroner, men ellers er de billigst.

Saxo Bank ligger altså på 2-3 pladsen når det handler om kurtage på danske aktier.

Nordnets kurtage

På listen er det kun Nordnet og Saxo Bank der har en decideret minimumskurtage. Nordnets minimumskurtage er dog markant højere end Saxo Banks. Dette forårsager, at Nordnet er den dyreste investeringsplatform, hvis man køber for små beløb. Faktisk vil Nordnet altid være dyrere end alle andre platforme på listen.

Kurtage ved beløb eksempler

Her ses en oversigt over kurtager ved køb af aktier for henholdsvis 5.000, 30.000 og 100.000 kroner.

Investeringsplatform5.000 kr.30.000 kr.100.000 kr. 
Etoro logo til kurtage0 kr.0 kr. 0 kr.Tilmeld dig Etoro
Degiro logo13,5 kr.21 kr.42 kr.Sammenlign platforme
Nordnet kurtage29 kr.30 kr.100 kr.Tilmeld dig Nordnet
Saxo Bank logo14 kr.30 kr.100 kr.Tilmeld dig Saxo Bank

Etoro vinder i alle kategorier

Da Etoros kurtage altid er på 0 %, så ligger de naturligvis i spidsen hele eksemplet igennem.

En flot andenplads går til DEGIRO, som ved at ligge på andenpladsen i alle kategorier er den andenbilligste på listen.

Tredjepladsen går til Saxo Bank som har en tredjeplads ved 5.000 kroner, hvorefter de ligger på linje med Nordnet ved 30.000 og 100.000 kr.

Den dyreste på listen er igen Nordnet, som med sin høje minimumskurtage ikke har en chance mod de billige konkurrenter på listen.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Kurtage på udenlandske aktier

For at vise styrken på investeringsplatformene, når vi bevæger os ud over Danmarks grænser har vi valgt at vise eksempler på køb af udenlandske aktier.

Vi har valgt USA som eksempel. Her differentierer vi med og uden vekselgebyr på handlen. Eksemplerne tager udgangspunkt i at der bliver købt 5 aktier á 10.000 kroners værdi i USD.

InvesteringsplatformUSA u. vekselgebyrUSA m. vekselgebyr 
Etoro logo til kurtage0 kr.0 kr.Tilmeld dig Etoro
Degiro logo3,87 kr.53,87 krSammenlign platforme
Nordnet kurtage90,51 kr.215,51 kr.Tilmeld dig Nordnet
Saxo Bank logo50 kr.300 kr.Tilmeld dig Saxo Bank

Det er svært at slå gratis 

Jeg ved godt at det er ved at blive lidt ensformet, men Etoro ligger igen i spidsen foran både DEGIRO, Nordnet og Saxo Bank når det kommer til kurtage på udenlandske aktier.

Her skal det dog påpeges at Etoro blandt andet har et gebyr når man vil hæve sine penge på 5 USD. Det svarer til 34,45 kr. eller under én handel med udenlandske aktier. Derudover har de også et vekselgebyr, når man indsætter penge på platformen, da ens konto altid er i dollars.

Ønsker man ikke at handle på Etoro, er DEGIRO et rigtig godt alternativ. Her koster en handel uden vekselgebyr kun 3,87 kr.

Hos Nordnet og Saxo Bank kan du oprette en underkonto i dollars, som du så kan overføre penge til med et lavere vekselgebyr på 0,15 %.

Top 4 billigste på kurtagen

Baseret på eksemplerne i artiklen har vi lavet en top 4 over de billigste investeringsplatforme når de handler om kurtagen.

1. Den overvejende billigste – Etoro

Etoro er med sin førsteplads i alle eksempler den billigste når det handler om kurtagen. Dette ender selvfølgelig med en nem førsteplads for Etoro.

Hvis du vil have den billigste investeringsplatform på kurtage, så er Etoro det rigtige valg for dig.

Vi skal dog gøre opmærksom på, at Etoro har andre gebyr end bare kurtagen, så husk derfor dette, når du handler på deres platform.

Etoro tilbyder ud over billig kurtage også handel med kryptovaluta såsom Bitcoin og Ethereum.

Danmarks billigste kurtage

2. Billig hele vejen rundt – DEGIRO

Selvom DEGIRO’s kurtage ikke kunne måle sig med Etoros kurtage er den alligevel god.

DEGIRO er kendt som en af de billigste investeringsplatforme i Danmark. Derfor er denne andenplads ikke overraskende. DEGIRO har også andre overraskelser end bare deres lave kurtage.

Faktisk har de gratis kurtage på en lang række ETF’er, hvilket investeringsplatformene Nordnet og Saxo Bank ikke kan prale af.

3. Billig på lave beløb – Saxo Bank

Saxo Banks kurtage havde et tema der fulgte den hele vejen igennem: De er billige på små beløb.

Dette taler meget til investorer som kun køber for små beløb ad gangen og som kun vil have danske aktier.

Hvis du skal handle med udenlandske aktier, så anbefaler vi dig at lave en underkonto i USD hos Saxo, da vekselgebyret her er lavere.

4. Den dyreste – Nordnet

Nordnets faste minimumskurtage bliver investeringsplatformens tab i denne konkurrence. De lander desværre som den dyreste i alle kategorierne, med en delt sidsteplads når det kommer til udenlandske aktier.

Hvis du leder efter en fast lav kurtage burde Nordnets investeringsplatform ikke være dit første valg. Der er dog nogle plusser ved platformen. F.eks. er platformen en af de ældste og mest anerkendte platforme i Danmark.

Investering rimer for mange med Nordnet, hvilket er grunden til at de kan tage en så høj pris.

Oversigten er lavet på vha. en præmiering fra eksemplerne ovenover. Billigst i eksemplet = 3 point, anden billigst = 2 point osv.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Ofte stillede spørgsmål om kurtage

Kurtage er den pris man betaler når man køber aktier. Det kan både være i form af en procentsats, en fast pris eller noget helt tredje.

Læs en mere dybdegående forklaring her.

Ifølge vores sammenligning er den billigt investeringsplatform når det kommer til kurtage eToro. Dette er fordi de har en kurtage tæt på 0, eller 0 i alle kategorier.

Der findes mange udgifter udover kurtage. Her har du en lille liste over de hyppigste:

  • Vekselgebyr
  • Hævegebyr
  • Ordregebyr (f.eks. når man ligger en ordre over en weekend)
  • Depotgebyr
  • Inaktivitetsgebyr
  • Og mange flere..

Hvis du vil slippe for alle de svære og dyre gebyr anbefaler vi investerings i ETF’er vha. Nord.investment.

Du skal betale kurtage i henhold til den enkelte investeringsplatforms gebyrpolitik.

Ofte betyder dette at du skal betale gebyr ved køb og salg.

På nogle investeringsplatforme skal du ikke altid betale kurtage ved køb, du skal dog betale kurtage for at sælge.

Nordnets kurtage kan findes på deres gebyroversigt.

Du kan også se den her på siden i vores oversigt.

Saxo Banks kurtage kan findes på deres gebyroversigt.

Du kan også se den her på siden i vores oversigt.

DEGIRO’s kurtage kan findes på deres gebyroversigt.

Du kan også se den her på siden i vores oversigt.

eToros kurtage kan findes på deres gebyroversigt.

Du kan også se den her på siden i vores oversigt.

Dinfo.dk får penge af eToro og DEGIRO, hvis du melder dig ind og bruger deres platform. Jeg bestemmer dog heldigvis selv hvad jeg har skrevet i artiklen – det skal ingen styre.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
7 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
Jan Sohn
Jan Sohn
19. maj 2020 16:06

Når de viste aktører kan levere med ganske små kurtager, og Etoro endda kan levere med en kurtage på 0 kr. må de naturligvis tjene penge på andre gebyrer.
Derfor er disse reklamer uden reel værdi, med mindre de samtidig fremlægger en liste over de gebyrer m.v. de opererer med.
Jeg venter i stor spænding.

Laura
Laura
19. maj 2020 17:45

Jeg er meget tilfreds med Saxo Bank. Har oprettet en underkonto i USD, hvor jeg overfor penge fra min Revolut konto. Næsten gratis vil jeg siger. Jeg invester for små beløber ad gangen og den passer fint til min forbrugt.

Mogens Them Nielsen
Mogens Them Nielsen
4. oktober 2020 10:55

Jeg har lige modtaget info fra Saxo Bank om nye kurtager – så jeres oversigt er ikke korrekt pt.

Frederik
Frederik
21. december 2020 10:49

Hej Oliver,

Du burde eventuelt inddrage Alm. Brand Trader – de er ret fornuftige, hvis man kigger på kurtage, men jeg har endnu ikke prøvet platformen af.

Bedste hilsner
Frederik

Sidst redigeret 1 år siden af Oliver Frost
7
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x