Microsoft: Udbytte august 2021

Ligesom mange andre amerikanske aktier, udbetaler Microsoft udbytte kvartalvis.

Aktionærer hos Microsoft kan ingen længe begynde at se frem til endnu en udbyttebetaling. Selskabet vil forventeligt udbetale sit næste udbytte i september 2021, hvor x-day allerede er omkring midten af august. Med andre ord skal du altså eje aktien nogle uger inden udbyttet tikker ind på kontoen, for at være berettiget til det.

Microsoft har øget sit udbytte de seneste mange år, og ifølge udbyttehistorikken, der fremgår på selskabets hjemmeside, blev første udbytte betalt i Q4 2004. Her fremgår det, at selskabet fra 2005 frem til finanskrisen også årligt øgede udbyttet, som de dog måtte stagnere under finanskrisen. Fra 2010 og frem til i dag, har selskabet øget sit udbytte årligt, som fremgår af grafen.

Microsoft udbyttehistorik 2004 - 2021

I skrivende stund står Microsoft-aktien i kurs 284,91 USD, hvilket med det samlede udbytte for 2021 svarer til en udbytteprocent på 0,79%. På Dinfo.dk anser vi det som et lavt udbytte sammenlignet med alternative udbytteaktier. Microsoft kan dog på mange andre parametre tiltale en investor i form af kursstigninger.

Næste udbytte vil blive udbetalt d. 9. september 2021, hvor x-day er d. 18. august 2021. Udbyttet vil svare til 0,56 USD pr. aktie, ligesom der er blevet udbetalt i de tidligere kvartaler i 2021. Microsoft-aktionærer modtager normalt udbytte i december, marts, juni og september.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Udbytte-aristokrat?

Når det gælder elite-udbytteaktier, vil nogle definere det som Dividend Aristocrats. Dividend Aristocrats er nemlig aktier, som minimum har øget sit udbytte de seneste 25 år og er en del af S&P 500. Virksomhederne er derfor kendte for deres udbyttehistorik, og at have gået gennem diverse kriser med fortsat stigende udbyttebetalinger.

Derfor er Microsoft ikke blandt de såkaldte Dividend Aristocrats, da selskabet kun har øget sit udbytte i 11 år i træk. Desuden giver Microsofts udbytteprocent ikke præg af at Microsoft er en af de bedste udbytteaktier i verden.

Læs også: Udbytte-aristokraterne: Liste over Dividend Aristocrats 2021.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x