NNIT udbytte 2021

Selvom NNIT ikke er blandt de mest velkendte danske aktier, er det en god udbytteaktie.

NNIT er et IT-selskab, som hjælper med at udvikle, implementere, drive og rådgive om IT-løsninger. Selskabet er til stede i mere end 12 lande, og hjælper virksomheder på tværs af brancher. I regnskabsåret for 2020 oplevede selskabet en tilbagegang i omsætningen på 7,5%, hvor resultatet samtidig faldt 59%. Dette resulterede også i et fald i udbyttet, som vi kigger nærmere på her.

selskabets hjemmeside fremgår det, at de sigter efter en payout-ratio på minimum 45%. Siden selskabet blev børsnoteret tilbage i 2015, har de både udbetalt hel- og halvårligt udbytte. Derfor modtager selskabets aktionærer udbyttet over to betalinger, i henholdsvis marts og august. Det samme gør sig desuden gældende for Novo Nordisk, som du kan læse mere om her.

I alle årene har det halvårlige udbytte været fast på 2 kr. pr aktie, hvilket aktionærer derfor også kan forvente i august 2021, hvis denne tendens fortsætter. I bunden af artiklen fremgår NNIT’s udbyttehistorik, som de seneste år har været faldende.

NNIT har dermed haft en lidt ærgerlig udvikling i udbyttet, hvilket også fremgår af selskabets payout-ratio. Fra 2016 til 2019 havde NNIT en forholdsvis stabil payout-ratio i intervallet 47%-54%, hvilket stemmer godt overens med udbyttepolitikken. I 2020 endte payout-ratioen dog på hele 97% for at opretholde en nogenlunde udbyttebetaling, hvilket kan være holdbart i et kortsigtet perspektiv, men ikke langsigtet. Det kan dog skyldes en væsentlig faktor såsom Coronapandemien, at 2020 har været et anderledes år, også på udbyttefronten.

I skrivende stund er NNIT i kurs 135,6, hvilket sammenlignet med udbyttet i 2020 svarer til en udbytteprocent på 2,2%. Overordnet er det en okay udbytteprocent, og på trods af nedgangen i udbyttet og en markant stigning i payout-ratioen, vil jeg fortsat anse NNIT som en god dansk udbytteaktie. D. 12. august offentliggør selskabet Q2-regnskab, hvor vi forventeligt kan læse yderligere omkring udbyttebetalingen i august 2021.

Læs også: Aktier med højest udbytte.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

NNIT udbyttehistorik

På nedenstående graf fremgår NNIT’s udbyttehistorik de seneste 5 år.

RegnskabsårUdbytte pr aktie
20203,0 kr.
20194,0 kr.
20184,6 kr.
20174,3 kr.
20164,2 kr.

Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x