Nødvendighedsvarer – En sikkerhed i krise

Dagligt snakker eksperter om en såkaldt uundgåelig aktiekorrektion. Men hvordan skal man egentlig investere i sådanne situationer? Det kan du læse om her i Ugens Aktie.

Hvem siger at krisen kommer?

Lars Tvede, Goldman Sachs, CNN og mange flere snakker om en kommende korrektion på aktiemarkedet. De siger ikke hvor stor den bliver, men ens for dem snakker de om at den bliver forårsaget af Coronavirussen og tårnhøje aktiekursen.

Selvom de selvfølgelig er eksperter, vægter deres mening ekstremt tungt, og hvis de bliver ved med at snakke om en uundgåelig korrektion, ender de med at snakke den ind i virkeligheden ved at skabe frygt.

Men hvad skal man egentlig gøre for at sikre sig selv i en korrektion? Hvilke firmaer bliver påvirket mindst?

Nødvendighedsvarer

Uanset om vi er i en krise eller ej, er der en række varer som folk altid vil prioritere at købe. Det inkluderer mad, drikkevarer, brændstof, nødvendige ting til husholdningen og meget mere. Disse varer kaldes “Consumer staples” eller “Nødvendighedsvarer”, de er altså nødvendige for forbrugere at købe.

Mange store firmaer der har fokus på nødvendighedsvarer, er også aristokrat aktier. Dette er virksomheder der i mere end 25 år har forøget deres udbytte hvert år. Det kræver en helt speciel virksomhed at forøge sit udbytte i mere end 25 år i træk. Virksomheden skal ikke være meget konjunkturfølsom, den skal vækste hvert år og til sidste skal den have spredt risiko. Dette er også præcis dette vi gerne vil have i en aktie der er god i en korrektion.

Se listen nedenunder for aristokrataktier med fokus på nødvendighedsvarer.

VirksomhedÅr med vækst i udbytte
Coca-Cola56
Colgate-Palmolive56
Procter & Gamble56
Hormel Foods50
Kimberly Clark46
PepsiCo46
Archer Daniels Midland44
Walgreens Boots Alliance43
Clorox42
Walmart42
Sysco38
Brown-forman34
McCormick & Co.33
Data hentet d. 22-02-2020

Disse virksomheder har klaret sig gennem de sidste 5 recessioner, uden at deres udbytte er faldet. Dette viser soliditeten i aktierne. Hvis man vil have et portefølje der er spredt og ikke meget følsomt overfor korrektioner, kan man med fordel lave et porteføjle af disse aktier.

Hvordan klarede de sig i recessioner?

Kigger man generelt på alle aristokrat-aktier, får man et billede af den soliditet de har i sig. Specielt når man ser deres ydeevne i gennem de sidste 6 recessioner. Du kan få et overblik over deres ydeevne gennem recessionerne i forhold til S&P 500 indekset (500 største børsnoterede selskaber i USA) i tabellen her.

ÅrAristokrater kursudviklingS&P 500's kursudviklingForskel
19906%-3%9%
200010%-9%19%
200111%-12%23%
2002-10%-22%12%
2008-22%-37%15%
2018-3%-5%2%

Selvom man aldrig var helt skærmet af overfor kriserne, viser dette at deres soliditet har været en god modstand mod de negative udviklinger i forhenværende recessioner.

Kilder: Lars Tvede Facebook, Goldman Sachs, simplysafedividends

Disclaimere: Investering medfører risiko for tab af penge. Dinfo.dk er affilieret med DEGIRO.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x