Nordnets månedsopsparing: Fonde fra Sparindex

Nordnets månedsopsparing er en god løsning, til de som ønsker at investere i ETF’er eller investeringsforeninger hver måned, da der ikke er noget købskurtage.

På Nordnets månedsopsparing er det muligt at investere i 4 forskellige fonde fra Sparindex. Sparindex kan være en god løsning, da disse fonde er realisationsbeskattede. Dog har de også nogle højere omkostninger end mange af de lagerbeskattede ETF’er.

Sparindex Globale Akt Min Risk KL

Sparindex Globale Akt Min Risk KL kan være den optimale fond, hvis du ønsker en fond som følger de globale low-risk virksomheder. Fonden har MSCI World Minimum Volatility Index (eksklusiv Emerging Markets) som benchmark.

Fonden er gennem tiden lykkedes med at følge indekset, som selvfølgelig er en vigtig faktor. Fonden har faktisk performet bedre end indekset, som de seneste 10 år har haft et gennemsnitligt årligt afkast på 10,9%% hvorimod fondens er 11,12%. Fondens udvikling ses på følgende graf markeret med gul.

Sparindex Globale Akt Min RIsk

I skrivende stund er fondes største position i Newmont Corp, der fylder 1,84% af porteføljen. Fonden har kun 3 positioner som fylder over 1,5%, hvilket vil sige, at fondens portefølje er meget diversificeret. Fonden indeholder i alt 327 positioner.

Den geografiske diversificering er således:

USA: 58,4%

Japan: 9,6%

Canada: 5,8%

Schweiz: 5,4%

Tyskland: 4,5%

Andet: 16,3%

Læs mere om diversificering og vigtigheden af dette her.

Sparindex Globale Akt Min Risk KL udbetaler også udbytte. I 2020 var der et samlet udbytte på 6,4 kroner per aktiv, hvilket i nuværende kurs på 139,5 kroner, svarer til en udbytteprocent på omkring 4,6%. Fondens ÅOP er 0,59%.

Invester billigt i ETF’er med NORD, de klarer alt det hårde arbejde som f.eks. indberetning til Skat, så du bare kan slappe af.

Nord tilbyder lige nu en gratis investeringsplan, hvis man melder sig til her.

Nord Investment

Investering indebærer risiko for tab.

Sparindex Emerging Markets KL

Sparindex Emerging Markets har MSCI Emerging Markets indeks som benchmark. Emerging Markets er et andet udtryk for udviklingslandene, dvs. lande som Kina, Indien, Taiwan, Brasilien osv.

Fonden er ligeledes også lykkedes med at følge indekset, som nedenstående billede påviser. Fonden har dog været lidt mere volatil end indekset, hvilket har resulteret i at fonden har et gennemsnitligt årligt afkast på 5,13% og indekset på 5,15% de seneste 9 år. Generelt skal man regne med, at Emerging Markets er mere volatil end de tre andre fonde, du kan købe fra Sparindex på Nordnets månedsopsparing.

Sparindex Emerging Markets

I skrivende stund er fondens største position i Alibaba, som fylder 7,22% af porteføljen. Virksomheden Tencent fylder ligeledes en del i fonden, og har en porteføljevægt på 5,92%. Dermed fylder disse to aktier over 13% af porteføljen, som består af 383 positioner i alt.

Den geografiske diversificering er således:

Kina: 38,6%

Taiwan: 13,5%

Sydkorea: 11,3%

Indien: 8,2%

Brasilien: 5,0%

Andet: 23,4%

Sparindex Emerging Markets KL udbetaler ligeledes udbytte. I 2020 var der et samlet udbytte på 1,9 kroner per aktiv, hvilket i nuværende kurs på 119,35 kroner, svarer til en udbytteprocent på 1,6%. Fondens ÅOP er 0,84%.

Sparindex OMX C25 KL

Sparindex OMX C25 KL følger det danske C25-indeks, som består af de mest omsatte danske aktier. Derfor er det også C25 som er fondes benchmark.

Fonden følger indekset pænt. De seneste 8 år har indekset et gennemsnitligt årligt afkast på 15,7%, hvilket i sig selv er et super flot afkast. Fondens gennemsnitlige årlige afkast de seneste 8 år er til sammenligning 15,19%.

I skrivende stund er fondens største position i Novo Nordisk, som fylder 15,83% af porteføljen. Coloplast fylder 12,44%, DSV Panalpina 9,36%, Vestas Wind System 8,68%, Genmab 7,95%, Ørsted 6,42% og Carlsberg 5,65%.

Denne fond er ikke geografisk diversificeret, men passer godt til de investorer som vil følge C25-indekset. C25-indekset har også performet godt de seneste år, og har det bedste afkast blandt disse fonde i denne sammenligning.

Selvom fonden følger C25-indekset, har fonden pt 26 positioner. Årsagen hertil ved jeg ikke, men en mulig årsag kan være udskiftningen i C25, hvor Bavarian Nordic er på vej ind på indekset og TopDanmark er på vej ud.

I 2020 var det samlede udbytte 5,4 kroner per aktiv, som i nuværende kurs på 247,1 kroner, svarer til en udbytteprocent på 2,2%. Fondens ÅOP er 0,58%, hvilket betyder at det er den fond som har den laveste ÅOP, samtidig med at den har det bedste afkast baseret på historiske data.

Sparindex DJSI World KL

Sparindex DJSI World KL har Dow Jones Sustainability World ex. Alcohol, Gambling, Tobacco, Armaments & Firearms and Adult Entertainment Index som benchmark. Dette benchmark fokuserer på verdens 2.500 virksomheder, og males på deres økonomiske, sociale og miljømæssige fremtræden.

Fonden følger indekset flot. De seneste 10 år har indekset et gennemsnitligt årligt afkast på 9,25% hvorimod fonden har et gennemsnitligt årligt afkast på 9,42%.

Sparindex DJSI World KL

I skrivende stund er fondes største position i Microsoft, som fylder hele 13,52% af porteføljen. Alphabet fylder 4,52%, Nestle 3,43%, UnitedHealth Group 3,07% og Roche 2,61%.

Denne geografiske diversificering er således:

USA: 49,4%

Schweiz: 10,9%

Storbritannien: 6,1%

Japan: 5,4%

Frankrig: 4,8%

Tyskland: 4,5%

Andet: 18,9%

Fonden har i alt 203 positioner, og udbetalte i 2020 et samlet udbytte på 4,6 kroner per aktiv, som i nuværende kurs på 161,85 kroner, svarer til en udbytteprocent på 2,84%. Fondens ÅOP er 0,59%

Invester billigt i ETF’er med NORD, de klarer alt det hårde arbejde som f.eks. indberetning til Skat, så du bare kan slappe af.

Nord tilbyder lige nu en gratis investeringsplan, hvis man melder sig til her.

Nord Investment

Investering indebærer risiko for tab.Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x