Novo Nordisks udbytte i 2020

Novo Nordiskes udbyttepolitik

Novo Nordisk er kendt for at være en hjørnesten på det danske udbytteaktie-marked. De har konsekvent givet et større og større udbytte, år efter år, med få afvigelser. Hvis man er på udgik efter en perfekt aktie til udbytteporteføljer, er Novo Nordisk en af de bedste bud man kan komme på.

Deres udbyttepolitik består generelt af cirka 50% af deres resultat. Altså en payout-ratio på ca. 50%. Dette svarede i regnskabsåret 2018 til et udbytte på 8,15 kr. pr. aktie. Af denne grund kan man roligt også regne med at udbyttet for regnskabsåret i 2019 vil stige.

Vil du læse om Novo Nordisks udbytte generelt? Læs om det her

I august 2020 gav Novo Nordisk 3,25 kroner i udbytte, hvilket gør udbyttet for 2020 til i alt 8,6 kroner.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Novo Nordiskes udbytte i 2020

Novo Nordisk giver generelt udbytte to gange om året, i august og marts. Udbyttet i august er for indeværende regnskabsåret, mens det i marts er for regnskabsåret før. Derfor ved vi at Novo Nordisk allerede har givet 3 kr. i udbytte for regnskabsåret 2019, og at vi kan forvente et udbytte på 5,15+ kr. i marts.

Da Novo Nordisk typisk giver ca. 4% mere i udbytte hvert år, kan vi regne med at få cirka 5,45-5,5 i udbytte til marts. Desuden får vi udbytte igen til august, og dette udbytte har de seneste 4 år ligget på 3 kr., derfor er det uklart om Novo Nordisk vil holde det på 3 kr., eller om de endelig vil forhøje dette udbytte. Højst sandsynligt vil det dog blive på de 3 kr., men forhåbentligt ikke.

Hvis vi holder fast i de 3 kr., kan vi forvente at Novo Nordisk i procent giver ca. 2% i udbytte i 2020*.

*Baseret på aktiekurs 414,3 kr. Udregnet på Novo Nordisk B aktien.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x