Positive Feedback Loops

Positive feedback loops er kendt fra naturvidenskaben. Her dækker begrebet over det der sker når en ændring i et miljø, fører til yderligere ændring. 

Eksempel på et positivt feedback loop.

Et eksempel på et positivt feedback loop kan være nedsmeltningen af isen på f.eks. Grønland og Nordpolen. Når isen smelter her, fører det til en reduktion af jordens refleksion af solens stråler. Da sne reflektere solen mere effektivt end havet, betyder det at mere af varmen vil blive absorberet af jorden. Derfor vil det altså blive endnu varmere og endnu mere sne vil smelte. Dette kaldes et positivt feedback loop.

Hvad har jordens temperatur med aktier at gøre?

Positive feedback loops ses ofte indenfor aktier. Her kendes de bare under et andet navn, nemlig trends. Her ses også den samme effekt. Et meget kendt eksempel kunne være bitcoinudbruddet sidst i 2017. Her så man en stigende opmærksomhed på bitcoin, og fordi prisen steg blev flere og flere interesserede. Dette drev prisen videre op og der kom derfor endnu flere potentielle købere til.

Et andet eksempel kunne være Tulipanboblen i 1630’ernes Holland. Her skete der ligeså en enorm stigning i efterspørgslen der førte til en enorm stigning i prisen, og disse to variabler forstærkede hinanden. Dette er også kendt som verdens første finansboble.

Disse to eksempler er begge ekstreme eksempler på positive feedback loops. Disse loops foregår hele tiden i de finansielle markeder og er med til at drive priserne op. Det ses ofte i form af trendkanaler, hvor en aktie bryder igennem et vist niveau og dermed melder flere købere sig på banen og er dermed med til at presse prisen op.

Andre artikler

Degiro offers a lot of devices

Anmeldelse af DEGIRO

Læs vores anmeldelse af Dansk Aktionærforenings "broker of the year" 2018 her!


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x