Realty Income Corp udbytte

Realty Income Corp er en kendt amerikansk REIT, som også er kendt som ”The Monthly Dividend Company”.

Realty Income Corp er en REIT, hvilket vil sige at det er en virksomhed, som investerer i fast ejendom, og som minimum udbetaler 90% af sin indkomst til aktionærerne gennem udbytte.

Hvem er Realty Income Corp?

Realty Income Corp investerer primært I ejendomme I USA og har nogle få i UK. Helt konkret har de i skrivende stund 24 ejendomme i UK hvoraf den samlede portefølje består af over 6.500 ejendomme.

Disse ejendomme lejes ud til virksomheder, hvor størstedelen er i detailbranchen. I skrivende stund er den vigtigste lejer Wahlgreens, som har omkring 250 lejemål og udgør 6% af omsætning på nuværende tidspunkt. Wahlgreens er den næststørste apotekskæde i USA. Efter Wahlgreens kommer 7-eleven som har omkring 400 lejemål og udgør 4,7% af omsætningen. Derudover lejer de til virksomheder såsom Dollar General, FedEx, Circle K og mange flere.

Realty Income Corp er en del af S&P500 indekset og er en del af Dividend Aristocrats.

Læs også: Aktier med udbytte: Dividend Aristocrats 2020.

Realty Income Corp udbytte

Du kan ikke sige Realty Income uden også at sige udbytte. Lige siden virksomheden blev børsnoteret i 1994, har Realty Income været kendt for sit udbytte. Købte du 1.000 aktier da aktien blev noteret til en værdi af 8.000 USD, ville du gennem tiden have modtaget over 42.000 USD alene i udbytte. Ved siden af dette, har der været kursstigninger, som ligeledes har givet et markant afkast.

Købte du i stedet aktier i slutningen af 2008, vil du også have modtaget udbytte svarende til en gevinst på over 100% alene i udbytter.

På nedenstående graf er en oversigt over Realty Income udbytte fra 1994-2019. Som det fremgår, har virksomheden øget udbyttet hvert eneste år. Ifølge årsregnskabet for 2019 har Realty Income øget udbytte 104 gange og reduceret udbyttet 0 gange.

Realty Income udbytte 1994-2019

På nuværende tidspunkt udbetaler Realty Income Corp 0,234 USD per aktie om måneden svarende til 1,5 kroner. Dette svarer i skrivende stund til en udbytteprocent på 4,7% (baseret på det årlige udbytte).


Kan du ikke få nok af udbytteaktier? Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu:


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x