Tesla med overskud for fjerde kvartal i streg

Tesla er her til aften kommet med regnskab for Q2. Regnskabet kommer efter markedet lukkede, men aktien stiger i skrivende stund 5% i aftermarket. 

Tættere på S&P-500

Tesla er endelig kommet med regnskab. Regnskabet indeholder positive nyheder, da virksomheden præsenterede et overskud, som kan resultere i en optagelse på det store S&P-500 indeks.

Kravene for at blive optaget på S&P-500 er:

  • Markedsværdi på over 8,2 mia. USD
  • Udbyde common stocks i minimum 1 år
  • Hovedkontor i USA
  • Samlet overskud de seneste 4 kvartaler
  • Overskud det seneste kvartal

Efter aftenens regnskab, kan Tesla krydse disse kriterier af, og derfor skal aktien nu blot godkendes af en jury. Hvorvidt det bliver en realitet eller ej, vides ikke endnu, men efter regnskabet, er forventningerne til en plads på S&P-500 steget endnu mere.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Regnskabet

Omsætning endte på 6,04 mia. USD. På trods en nedgang på omkring en kvart mio. USD sammenlignet med Q2 2019, var dette pænt over analytikernes forventninger på 5,37 mia. USD. Derudover var omsætningen i Q2 2020 højere end omsætningen i Q1 2020 på trods af Coronakrisen.

Overskuddet endte på 104 mio. USD, hvilket primært skyldes lavere omkostninger. Det er første gang, at Tesla 4 kvartaler i streg leverer et overskud. Dog var overskuddet i Q1 2020 blot 16 mio. USD. Selvom overskuddet ikke var stort, var det vigtigt, da det nu kan anerkende Tesla som en mulig S&P-500-kandidat.

I kvartalet producerede Tesla over 82.000 biler, hvilket var en nedgang på 5% sammenlignet med Q2 2019. Tesla leverede knap 91.000 biler, hvilket også var en nedgang på 5% sammenlignet med kvartalet sidste år. Bilindtæger omsatte i kvartalet for 5,18 mio. USD, og betyder derfor meget for virksomhedens samlede omsætning.

Du kan læse hele regnskabet her.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x