Tjen penge i en korrektion

I sidste uge skrev vi om selskaber som sælger nødvendighedsvarer, som er en god investering i en korrektion. Siden da er korrektionen landet, og opslaget gør sig mere gældende end nogensinde før.

At en korrektion i denne uge har set dagens lys, er et uomtvisteligt faktum som os investorer skal leve med. Men hvordan bør man som investor forholde sig efter mørket har sænket sig over aktiekurserne? Det vil vi i denne udgave af ugens aktie udforske dette.

Langsigtede udbytteaktier er på tilbud

Er du typen der køber udbytteaktier, med en strategi om at holde dem i lang tid for at opnå en slags “passiv indkomst?” Så er langsigtede udbytteaktier absolut noget for dig. Hvis du alligevel har planer om at holde aktierne i lang tid, så skal du se den nuværende korrektion som en tilbudsperiode.

Nedenfor er der udvalgt nogle gode langsigtede udbytteaktier, som lige nu er et godt køb til prisen. Flere af aktierne er valgt på baggrund af en antagelse af, at deres udbytte vil fortsætte uændret eller stigende i fremtiden.

Se listen her:

Udvalgte billige udbytteaktier

AktieYieldP/E-ratio
Altria Group8,3%-
Danske Bank8,1%5,9
Scandinavian Tobacco Group7%13,8
Spar Nord Bank6,1%7
Novo Nordisk2,6%23,5
Altrias P/E-ratio er -, fordi de i 2019 ikke tjente penge, grundet en dårlig investering i Juul.
Tal er hentet d. 1 marts 2020.

Danske Bank giver i denne mindre sammenligning 8,1% i yield, altså udbytteprocent, grundet en stærkt faldende aktiekurs de seneste par dage.

Denne udbytteprocent betyder, at hvis Danske Bank fortsætte med samme udbytte eller højere, vil pengene investeret i dem fortsætte med at slå markedsrenten på 7%. Dette gør det til en unik mulighed, for at komme ind i aktien til en favorabel pris.

På listen ser man også Scandinavian Tobacco Group, Spar Nord Bank og Novo Nordisk.

Novo Nordisk er primært på listen, fordi aktien er faldet 9,8% den seneste uge, og fordi deres udbytteprocent generelt har ligget på ca. 2%, derfor er 2,6% meget højt for Novo Nordisk. Specielt taget i betragtning af at Novo Nordisk, næsten er en danske version af en aristokrat-aktie.

Spar Nord Bank er på listen, fordi de er en af de danske banker som er mest gavmilde med deres udbytte. De udbetaler ca. 6,1% i udbytte, hvilket er meget godt. Derudover er Spar Nord Bank heller ikke en risikofyldt aktie, så et udbytte på 6,1% er meget godt taget dette i betragtning.

Altria Group er den mest risikofyldte aktie på listen. Altria Group er en “Dividend King”, hvilket er aktier der har givet et stigende udbytte i mere end 50 år. Dog tjente Altria Group ikke penge i 2019, grundet en dårlig investering, så derfor er aktiekursen også derefter. Virksomheden regner dog med at tjene penge i 2020, så 2019 virker som en smutter. Dette er dog ikke til at vide med sikkerhed, så en investering i Altria, skal helt klart foretages med dette in mente.

Vælger du at købe Altria, anbefaler vi at købe aktien gennem  Saxo Banks valutakonti. Dette er fordi at Altria er en amerikanske aktie, som jo handels i USD.

Generelle tips under en korrektion til aktionærer

Hvis du ligesom mange andre har mistet penge i denne korrektion, er der nogle ting du skal huske på. Mange bliver i dårligt humør, og sælger måske sine aktier til denne lave pris. Der er bare en ting at huske, aktierne stiger igen på et tidspunkt. Vi har lige været i et all-time high på aktiekurserne, så det er klart at aktierne vil falde lidt igen.

Coronavirussen er ikke ualmindeligt dødelig, og du dør sandsynligvis ikke af den, hvis du har et godt immunforsvar. Grunden til den store panik omkring virussen, er det klingende navn, og det store fokus fra den overdramatiske presse.

Det bedste råd til jer er at slå koldt vand i blodet, og måske købe nogle aktier, nu når aktiekurserne er faldet til et lidt mere overskueligt niveau.

Synes du om denne uges udgave af ugens aktie? Så anbefaler vi at melde dig til vores nyhedsbrev, det kan du gøre her:


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x