TransAlta Renewables: Udbytte hver måned

TransAlta er på mange måder en utraditionel udbytteaktie, hvilket vi kigger nærmere på her.

TransAlta Renewables agerer inden for vedvarende energiforsyning, hvilket ikke som regel er noget, som vi forbinder med udbytteaktier. Derfor skiller aktien sig markant ud, da TransAlta Renewables ikke bare er et selskab med højt udbytte, men udbetaler hver måned.

Selskabet ejer forskellige faciliteter inden for vedvarende energiforsyning, herunder flere vindmølle- og solcelleparker. Det er et canadisk selskab, men er både noteret på det canadiske og amerikanske børs.

Læs også: Aktier med månedligt udbytte.

Siden september 2017 har TransAlta Renewables udbetalt 0,07833 CAD pr aktie om måneden. Udbyttet udbetales i canadiske dollar, og 0,07833 CAD svarer i skrivende stund til 0,39 DKK. Dette svarer til et årligt udbytte på 0,93996 CAD pr aktie svarende til 4,69 DKK.

I skrivende stund står TransAlta Renewables i kurs 19,96 CAD.  Dermed har TransAlta Renewables en udbytteprocent på 4,71%, hvilket på vi Dinfo.dk anser som et højt udbytte.

Selskabet blev børsnoteret i 2013, og har allerede fra dengang udbetalt udbytte hver måned. Det er dermed en klar strategi for selskabet, som de har leveret på hele vejen igennem. Selvom udbyttet har været det samme kontinuerlige månedlige beløb siden september 2017, har selskabet øget udbyttet flere gange.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

For regnskabsåret 2020 havde TransAlta Renewables en payout-ratio på hele 177%. Det betyder, at selskabet udbetalte 177% af overskuddet til aktionærer. Med andre ord udbetalte selskabet udbytte for et højere beløb, end hvad selskabet tjente sidste år. I regnskabsåret 2020 faldt selskabets resultat omkring 50%, så for at vedligeholde udbyttet på 0,07833 CAD om måneden måtte selskabet leve med sådan en høj payout-ratio. I regnskabet skriver selskabet, at de forventer en stærk vækst i 2021, hvilket er positivt for udbyttet, som forhåbentligt resulterer i en sundere payout-ratio.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x