Trine – en bæredygtig investeringsmulighed i solceller

Trine muliggør investering i solceller til udviklingslande. Trine er en selvstændig crowdlending platform, som udbyder lån til virksomheder. Der producere, og sælger solceller til private.

Trine er en svensk virksomhed, som blev stiftet i 2014. Deres formål er at hjælpe med finansiering af solcelleprojekter i udviklingslande gennem crowdfunding.

Det finder vi på Dinfo.dk interessant, og vil derfor gerne gøre vores bedste for at belyse denne investeringsmulighed for dig. Du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet eller i vores Facebookgruppe, så vil vi gøres vores bedste for at svare.

Find den rigtige investeringsplatform til dine behov.

Vi har udviklet en test, hvor du kan finde den perfekte investeringsplatform til netop dine behov. Prøv den her:

Alle handelsplatforme inkl. Nordnet, Saxo Bank, Nord.investments, DEGIRO og ETORO

Hvem er Trine?

Trine er et svensk firma, som gør det nemt at investere i solenergi. Trine fokuserer på at få solcelle energi til udviklingslande, og voksende samfund.

Der er flere interesser i dette, de primære er at beskytte miljøet, og sørge for at flere mennesker har adgang til elektricitet.

Trine har et mål om at en investering ikke kun skal give et afkast, men også give sociale og miljømæssige forbedringer. Derfor er det vigtigt ikke kun at fokusere på afkastet, hvis du vil investere i Trine.

Trine hjælper på adskillige af FN’s verdensmål, og du hjælper dermed på disse ved at investere i Trine.

Verdensmålene

Trine forbedrer følgende verdensmål: 3 – sundhed og trivsel, 4 – kvalitetsuddannelse, 7 – bæredygtig energi, 8 – anstændige jobs og økonomisk vækst, 9 – industri, innovation og infrastruktur, 11 – bæredygtige byer og lokalsamfund og 13 – klima indsats.

Derfor betyder en investering i Trine mere end det afkast, som kan opnås. Du vil være med til at støtte en række af verdensmålene, og hjælpe udviklingslandene.

Hvorfor investere i solenergi?

Ifølge WWF benytter 3 milliarder mennesker sundhedsskadelige, og forurenende energiformer til madlavning. Dertil har 1,6 milliarder mennesker ikke adgang til elektricitet.

En effektiv løsning på dette problem er solceller til de enkelte husstande, kombineret med et batteri, da det giver muligheden for basis strøm til husstanden, der gavner både miljø og de sociale forhold.

Hvorfor crowdlending?

Der er mange forskellige måder hvorpå man kan investere bæredygtigt. Det kan blandt andet være enkeltaktier, fonde, obligationer osv. Det er kort sagt muligt at investere bæredygtigt, indenfor langt de fleste investeringsformer.

De senere år er crowdlending blevet en ny investeringsform til privatpersoner. Årsagen hertil er at der oftest er højere garanteret afkast forbundet med crowdlending. Sagt på en anden måde, er risikoen ikke der, hvor man som investor normalt kigger. På flere platforme er den største risiko at platformen går konkurs, hvilket desværre er sket for en række selskaber. Her har investorerne mistet alt indestående på deres konti på platformen. Derudover er mislighold af lånene en stor risiko.

Crowdlending har dog alligevel en plads i mange porteføljer, og er med til at sprede risikoen. Derfor kan det være en god ide at investere i bæredygtige projekter gennem crowdlending.

Hvorfor benytte Trine?

Trine har på nuværende tidspunkt over 10.000 investorer, og har hjulpet over 2 millioner mennesker med at få strøm. Der er i alt investeret 36.307.590 euro gennem Trines platform. Der er tilbagebetalt i alt 13.115.652 euro indtil videre. På det tilbagebetalte beløb har der været en gennemsnitlig forrentning på 7,8%.

2.2% af låntagere har ikke været i stand til at tilbagebetale lånet, hvor investorerne har tabt deres investerede kapital. Det oplyses ikke hvorvidt dette er medregnet i afkastet eller ej.

Trine foretager en kreditvurdering af de firmaer, som der lånes penge til. De bliver vurderet fra A-D hvor A+ er det bedste, mens D- er det dårligste. Det betyder med andre ord, at du ved nogenlunde hvor stor risikoen er.

Du er med til at gøre en forskel i udviklingslandene, og kan se den direkte effekt af din hjælp. Du kan se antallet af husstande med elektricitet, og hvor meget CO2 forurening, som er undgået.

Find den rigtige investeringsplatform til dine behov.

Vi har udviklet en test, hvor du kan finde den perfekte investeringsplatform til netop dine behov. Prøv den her:

Alle handelsplatforme inkl. Nordnet, Saxo Bank, Nord.investments, DEGIRO og ETORO

Beskatning af investerede midler på Trine

Såfremt din brugerprofil på Trine er komplet, så sender Trine oplysningerne til skat. Du skal dog altid selv tjekke efter, især når det er en udenlandsk platform.

Du vil blive beskattet efter kapitalindkomstreglerne, på lige fod med afkast fra blandt andet obligationer. Det er altså ikke en aktieindkomst. Hvis du har erfaring med crowdlending, så har du formentlig allerede styr på skatteforholdene hertil. Hvis du derimod er ny indenfor området, kan du læse vores artikel om skattesatser her.

Ulemper ved at investere gennem Trine

Den største ulempe er at der ikke er nogen buyback garanti. Dette betyder at hvis lån modtageren ikke kan betale, så mister du hele din investering. Der kan dog investeres fra små beløb, og du kan sprede din risiko over flere projekter. Der har indtil videre været 2.2% af lånenes størrelse, som er misligholdt.

Investeringer gennem Trine skal foretages i euro. Det medfører vekselgebyrer fra danske kroner til euro, når du skal indbetale til Trine. Det samme gælder når pengene skal tages ud fra Trine igen.

Selvom investeringen er i udenlandsk valuta, så er der ikke en stor valutarisiko, da den danske krone er bundet af euroen, og kun kan miste begrænset værdi.

Risiko forbundet med en investering gennem Trine.

Ligesom med alle andre investeringer, er der en risiko forbundet med at investere gennem Trine. Helt basalt, så er en investering gennem Trine et lån til en solcellevirksomhed. Derfor er du som investor afhængig af at virksomheden klarer sig godt. Du kan her sprede risikoen over flere forskellige virksomheder.

Trine foretager en kreditvurdering af virksomhederne, som giver dig en hjælpende hånd med at vurdere risikoen. Virksomheden skal have et tilstrækkeligt overskud, så de kan betale lånene – ellers har de betalingsvanskeligheder. Betalingsvanskeligheder i virksomheden medfører, at du som investor kan tabe dele eller hele dit investerede beløb. Det er derfor vigtigt at du undersøger virksomheden, før du foretager en investering gennem Trine.


Kunne du lide artiklen? Overvej at tilmelde dig vores nyhedsbrev:


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x