Udbytteaktie på First North

Aktierne på First North er ikke kendetegnet ved at udbetale udbytte. Tværtimod er de kendetegnet ved at fokusere på vækst, og dermed geninvestere det eventuelle overskud virksomheden måtte have. Dog er en af de gamle aktier på First North faktisk en god kombination af både vækst og udbytte.

Wirtek blev noteret på First North allerede tilbage i 2005, og er et IT-selskab, som hjælper virksomheder med softwareudvikling. Wirtek har derfor haft mange år på børsen, men alligevel er der mange som ikke kender til virksomheden.

Fra 2016-2019 har Wirtek i gennemsnit vækstet 22% på toplinjen og i gennemsnit 38% på bundlinjen. Det er dermed en virksomhed som har været igennem markant vækst de seneste år. Det tyder også på, at 2020 bliver et år med god vækst, da virksomheden i sit Q2 regnskab 2020 fremlagde en vækst på hele 144% i resultatet før skat sammenlignet med samme periode sidste år.

Wirtek og udbytte

Når man hører eller læser om Wirtek, er det ikke udbytte man først tænker på. Når det gælder en så lille virksomhed som Wirtek, der omsætter for i underkanten af 30 mio. kroner, er det sjældent at virksomheden prioriterer at udbetale udbytte. Det er dog anderledes for Wirtek.

I 2020 udbetalte Wirtek et udbytte svarende til en udbytteprocent på 2,2%. I 2019 var udbytteprocenten 1,8% og i 2018 3,1%. Wirtek har altså udbetalt udbytte i en længere periode. På trods af den forholdsvis lave udbytteprocent, som sammenligner udbyttet pr aktie med den daværende aktiekurs, har Wirtek haft en forholdsvis høj payout-ratio. Over de seneste tre år er den gennemsnitlige payout-ratio på hele 77%.

I regnskabet for 2019 skrev Wirtek:

“Ledelsen har et mål om, at Wirtek skal være en stabil vækstaktie, som tilgodeser selskabets investorer med både høj udbyttebetaling og stigende aktiekurs. Ledelsens mål er udbetaling af udbytte på minimum 2 % af ultimo aktiekursen for året – dog udbetales maksimalt 75 % af årets resultat efter skat som udbytte, således at selskabets egenkapital fortsat styrkes år for år.”

Læs også: Danske Banks udbytte i 2021

Udbytte 2021 – Forudsigelse

Hvis vi forudsætter, at Wirtek i regnskabsåret 2020 vil foreslå et udbytte, som svarer til en payout-ratio på 75%, kan udbyttet i 2021 blive i omegnen af 0,25 kroner pr aktie, hvilket i nuværende kurs på 12,1 kr., vil svare til en udbytteprocent på 2%.

Dette er baseret ud fra at Wirteks resultat ender på 2,4 mio. kroner i 2021. Wirtek opjusterede forventningerne til resultatet før skat d. 14. september, hvor de opjusterede forventninger til resultatet før skat til at være 2,4 – 2,7 mio. kroner mod før 1,9 – 2,2 mio. kroner. I mine beregninger har jeg regnet ud fra at resultatet efter skat ender på 2,4 mio. kroner. Dette kan dog godt blive lavere, eftersom intervallet Wirtek guider ud fra er før skat.

Hvis resultatet skulle blive i omegnen af 2,4 mio. kroner, og Wirtek vælger en payout-ratio på 75%, vil det være en stigning i udbyttet på over 60%

Disclaimer: På tidspunktet for artiklen ejer jeg aktier i Wirtek. Dette skal på ingen måde anses som en anbefaling.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x