Udbytteaktier med højst udbytte

I denne artikel vil det blive undersøgt hvilke udbytteaktier der har det højste udbytte. Der vil dog ikke kun blive kigget på udbytteprocenten, men også hvor realistisk udbyttet er set fremadrettet. Derfor vil bestemte typer af udbytteaktier som f.eks. udbytte-artistokrater og udbytte-kings være prioriteret til listen.

Udbytteaktier med det højeste udbytte

Når du nu ved hvad artiklen kommer til at handle om, kan du begynde at kigge på nogle af de udbytteaktier med det højeste udbytte. De første du vil kunne se er de udbytte-aristokraterne med det højeste udbytte blandt dem. Listen kan ses herunder.

Udbytte-aristokrater med højst udbytte

AktieUdbytteprocentSektor
AT&T7,5%Kommunikation
Exxon Mobil Corp6,1%Energi
Chevron Corp.5,3%Energi
International Business Machines (IBM)4,6%IT
AbbVie4,6%Sundhed
People's United Financial4,5%Finans
Consolidated Edison4,1%Forsyning
Realty Income4,0%Ejendom
Amcor 4,0%Materialer
Opdateret 10/8/2021

Her på listen kan du se en række udbytteaktier som alle er kategoriseret som udbytte-aristokrater med et højt udbytte. At aktierne er kategoriseret som udbytte-aristokrater betyder, at de har haft et stigende udbytte i over 25 år i træk. Derudover er de på listen over de 500 største børsnoterede virksomheder i USA, S&P 500.

Disse virksomheder har altså formået at opretholde deres udbytte i mange år i træk, hvilket også er et godt tegn for deres fremtidige udbytte.

Øverst på listen er AT&T, som har en udbytteprocent på hele 7,1%. Denne udbytteprocent er den højeste af alle udbytte-aristokraterne, og det tegner altså på, at virksomheden prioriterer deres udbytte højt. Selvom udbytteprocenten er så høj, har AT&T alligevel kun en payout-ratio på 55%, hvilket peger på en sund udbytteprocent.

Virksomhedens gældsbyrde og køb af Discovery har dog betydet at de i fremtiden regner med at skære deres payout-ratio ned til omkring 40-43 %. Dette betyder også, at deres udbytteprocent formentligt vil falde betydeligt i de kommende år. Dog vil udbyttet stadig være fornuftigt set i forhold til andre udbytte-aristokrater.

De to næsthøjeste udbytter efter AT&T er olievirksomhederne Exxon Mobil og Chevron. Olievirksomheder har traditionelt set gode udbytteprocenter, og deres usikre fremtid har kun været med til at frempresse denne tendens grundet lavere aktiekurser. Den bæredygtige fremtid, der hver dag nærmer sig, præsenterer sig nemlig som en betydeligt trussel for virksomhedernes fremtidige overskud og dermed også deres fremtidige udbytte. Kortsigtet er deres udbytte dog meget gunstigt set fra de fleste udbytteinvestorers øjne.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Danske udbytteaktier med højst udbytte

AktieUdbytteprocentSektor
Nordea Bank abp7,37%Finans
Solar B5,09%Industri
Scandinavian Tobacco Group4,95%Tobaksvarer
Topdanmark3,57%Forsikring
Tryg2,76%Forsikring
Sydbank2,05%Finans
A.P. Møller - Mærsk1,96%Shipping

Mange danskere foretrækker danske udbytteaktier, da de typisk har en høj grad af sikkerhed samt at de selv kender virksomhederne bag. Danske udbytteaktier er dog ikke kendt, for det høje udbytte de udbetaler, men mere for deres soliditet.

Du kan se at listen over de danske udbytteaktier med højst udbytte ikke er særlig lang, og dette skyldes primært, at der ikke findes mange danske aktier med et højt udbytte, som bare er tilnærmelsesvist stabilt. Normalt kategoriserer vi et udbytte som værende højt hvis det er på over 4%, men for at gøre listen mere fyldestgørende er mindre procenter også medtaget.

På listen af de højeste udbytter blandt danske udbytteaktier finder du Nordea Bank i toppen. Nordea har en målsætning om at udlodde 60-70% af deres overskud til investorerne fra 1. januar 2021, hvilket er rygraden i deres høje udbytteprocent. Da bestyrelsens målsætning om en høj udbytteprocent er klart fastsat, kan udbyttet forventes at følge Nordeas overskud i fremtiden. Det vil altså være drivkraften i virsomhedens fremtid som udbytteaktie.

Solar B er en sourcing- og servicevirksomhed som fokuserer på installation, industri mm. Deres primære fokus er el, varme og VVS-produkter. Solar B har i de seneste 5 år har en svigende økonomi med et overskud der har varieret fra 19 mio. kr. i 2017 og op til 222 mio. kr. i 2020. Virksomheden har dog iværksat nogle initiativer der skal medvirke til at holde virksomheden på en profitabelt kurs fremadrettet. Deres høje udbytteprocent på 5,09% bærer også præg af deres høje ustabilitet, men med deres stærke forventninger til 2021 in mente, kunne virksomheden ende med at overraske positivt.

Nummer tre på listen er Scandinavian Tobacco Group, som sælger tobaksprodukter rundt omkring i verden. Udbytteprocenten på 4,95% udspringer sig af virksomhedens målsætning om år-efter-år at forøge udbyttets størrelse. Væksten i størrelsen af udbyttet skal være støttet af organisk vækst i deres forretning. Den største udfordring for Scandinavian Tobacco Group er den industri de er placeret i. Hvis tobaksindustrien i fremtiden ikke viser vækst, så vil de have svært ved at vækste forretningen. Dette vil selvfølgelig også i sidste ende gå ud over aktiekursen samt udbyttet.

Tryg og Topdanmark ligger som Danmarks to største forsikringsselskaber også på listen over de danske selskaber med højst udbytte. Forsikringssektoren er en solid sektor og de to giganter har dermed formået at danne sig en solid basis for en høj udbytteprocent.

Trygs udbytteprocent er dog pustet unaturligt op grundet et ekstraordinært udbytte, som blev udskudt fra coronakrisens tid. Dermed ville udbyttet organisk have været lavere, så hav dette in mente når du undersøger virksomhedens aktie.

Faren ved udbytteaktier med et højt udbytte

Selvom en udbytteaktie med en høj udbytteprocent måske ved første øjekig virker som en virkelig god investering, er dette dog ikke altid tilfældet. Dette er fordi, en virksomhed typisk ender med en høj udbytteprocent når dens risiko bliver højere.

Dette er grunden til, at olie- og tobaksvirksomheder kan have nogle unaturligt høje udbytteprocenter. Deres risiko er høj fordi den sektor de befinder sig i har en usikker fremtid. Dette skræmmer mange investorere væk, hvilket forårsager at aktiekursen falder. Hvis udbyttet forbliver det samme vil udbytteprocenten dermed stige, da det som en procent af aktiekurs er blevet større.

Aktiemarkedet finder altså en ligevægtspris for en aktie på baggrund af hvor stor risikoen virker til at være for investorerne.

Sammenhængen mellem risiko og udbytteprocent kan dermed illustreres som følgende.

Risiko og udbytteprocent hænger sammen

Hvis du kan finde udbytteaktier med en høj udbytteprocent, hvor risikoen ikke er tilsvarende stor, så har du muligheden for at slå markedet. Dette er dog ikke nemt, så du skal være grundig i dine undersøgelser for at være sikker på, at du ikke overser risici som andre har identificeret.

Du kan læse mere om sammenhængen mellem risiko og udbytteprocent i vores artikel om udbytteprocent.

Disclaimer: Forfatteren af artikel ejer selv aktier i Scandinavian Tobacco Group. De danske aktier er udvalgt efter forfatterens skøn, da mange danske aktier med et højt udbytte har opnået det på en unaturlig og ikke-holdbar måde. Disse er altså frasorteret.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x