Udbytteinvestor holder humøret højt!

Virksomhedernes udbytte har været et meget omtalt emne, både blandt de private investorer, men også politisk.

Flere politikere mener, at virksomhederne bør udvise samfundssind og droppe årets udbytte. I dette sammenhæng har flere politikere henvist til Danske Bank, og netop Danske Bank foreslog mandag at droppe udbyttet.

Dette kan du læse mere om her: Danske Bank dropper udbyttet

Udbytteinvestor positiv trods nedgang

Privatinvestor, Jonas Vejlin, som primært investerer i udbytteaktier, ejer også aktier i Danske Bank. I forlængelse af bankens forslag udtaler han: ” Eftersom vi er i en krise, er det forventeligt at nogle virksomheder holder en udbyttepause eller sænker udbyttet, for at klare sig igennem det. Jeg havde dog ikke forventet, at det lige skulle være Danske Bank som gik forrest.”

Overordnet forventer Jonas en tilbagegang i sit årlige udbytte under Corona, men alligevel holder han humøret højt. Den forventede nedgang skal nemlig opvejes af ekstra køb af aktier, og derfor behøver en nedgang ikke nødvendigvis at være negativ.

Forventeligt fremgang i udbyttet

Som langsigtet investor, kan Jonas sove trygt om natten, selvom han på kontoen har kunne se et tilbagefald på omkring 400.000 DKK hvoraf cirka 150.000 DKK er kommet tilbage igen. Da markedet var på bunden, var alt overskuddet pludselig væk, hvilket han har oplevet flere gange – ikke kun under Coronakrisen. Han sammenligner blandt andet til dengang handelskrigen brød ud, hvor porteføljen fik et lignende tilbagefald. Dengang lavede porteføljen hurtigt comeback, hvorimod han i dag forventer at det kan trække lidt ud.

Indtil videre er det få virksomheder som har sænket udbyttet under Corona i Jonas’ portefølje, og ikke alle skyldtes Corona, da flere var forventet grundet dårlige regnskaber i 2019. På de aktier han havde sidste år, hvor han fik 37.000 DKK i udbytte, forventer han et fald på omkring 5% i udbyttet. Alligevel forventer Jonas en fremgang i det samlede udbytte for hele året, grundet de opkøb han laver i årets løb. Indtil videre har han købt op i 3M og Oracle.

Investeringen til næste gang er dog ikke helt på plads endnu. For tiden står valget mellem finske Huhtamäki eller amerikanske Pfizer. I nuværende kurs har de en udbytteprocent på henholdsvis 3,06% og 4,12%.

I marts måned fik Jonas omkring 8.000 DKK i udbytte, hvilket var omkring 10% mere end udbyttet i marts 2019. Totalt har han investeret omkring 1.100.000 DKK.

Hvis du er interesseret i at se hele hans portefølje samt følge hans udbytte, kan du blandt andet følge hans blog.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x