Ugens aktie – Tryg

Trygs resultat i 2019 er blevet skubbet i top af partnerskab med Danske Bank og flere vækstskabende partnerskaber er på vej.

Vi har valgt Tryg som ugens aktie på grund af deres eksploderende resultat og deres stærke ambitioner i fremtiden. Tryg leverede i 2019 et resultat på 2.843 mio. kr. og de stiller sig skarpt på at vækste meget i fremtiden. Dette indikerer at Tryg ikke har mistet gejsten for vækst, på trods af deres bundsolide position som markedsleder.

Trygs køb af Alka blev godkendt i 2018, så her fik Tryg en solid partner med ombord til at hjælpe med at skabe vækst på skadesforsikringmarkedet.

Nye salgskanaler skaber fremtidig vækst

Tryg startede i 2019 et partnerskab med Danske Banks kunder, hvor de blev tilbudt og anbefalet forsikringer fra Tryg i stedet for Topdanmark. Danske Bank har 3 millioner kunder i Norden, som nu bliver anbefalet Tryg. Denne succes prøver Tryg at genskabe ved et partnerskab med Arbejdernes Landsbank. Banken har ifølge deres hjemmeside næsten 300.000 kunder, som siden 1. januar 2020 er blevet tilbudt Trygs forsikringsprodukter. Dette må forudsættes at have en meget positivt virkning på Trygs fremtidige vækst.

Tryg har også stor fokus på at have smarte salgskanaler. Deres hjemmeside har eksempelvis i 2019 fået en forsikringstjek funktion, hvor folk kan tjekke deres nuværende forsikring imod Trygs tilbud.

Ud over nye salgskanaler har Tryg en bonusordning der er lavet for at øge kundetilfredsheden. Bonusordningen har de sidste tre år givet kunder bonus på 8% af deres forsikringspræmie. Dette vil skabe større kundetilfredshed og loyalitet til Tryg blandt deres kunder.

Det solide udbytte

Tryg har differentieret sig på udbytteaktiemarkedet ved at give udbytte 4 gange årligt. Faktisk er de det eneste europæiske forsikringsselskab der giver udbytte 4 gange årligt. Trygs mål med deres udbytte er at give “nominel, stabilt og stigende udbytte på årlig basis.” Derudover har de en målsætning om at ramme en payout-ratio på 60-90%. Sidstenævnte kommer dog i anden række efter at give et stigende udbytte. Sidst, men ikke mindst er der ultimo hvert år mulighed for ekstraordinært udbytte.

I år gav Tryg et ekstraordinært udbytte på 1,65 kr. Dette er ud over at Tryg muligvis kommer til at give 6,95 kr. i ordinært udbytte fordelt på de 4 kvartaler.

Med dette udbytte lander Tryg på udbytteprocenten 4,2%*. Dette er lavere end deres konkurrent Topdanmarks udbytte, men vækstpotentialet hos Tryg er markant større baseret på deres nye salgskanaler.

*Baseret på kurs 204,4

Trygs forventede udbytte 2020*:

 Forventet udbytte:
Januarkr. 3,35 (1,65 ekstraordinært)
Aprilkr. 1,75
Julikr. 1,75
Oktoberkr. 1,75
I altkr. 8,6
*Baseret på udregninger i aktiklen Trygs udbytte i 2020

Trygs nøgletal

Tryg viser mange gode tegn på en sund forretning, og hvilken bedre måde at vise dette end med rå data. Fra 2018 til 2019 vækstede Trygs omsætning med hele 16%, dog er dette medregnet Alka i 2019, og ikke i 2018.

I samme periode steg deres resultat med 64%, 2018 var dog et ekstraordinært dårligt år for Tryg grundet store tab på investeringer. Måler man resultatet i 2019 i forhold til 2017, var resultatet 13% større.

Oversigt over nøgletal*

For at danne en overskuelig oversigt over Trygs nøgletal, har vi lavet denne tabel:

 TrygKommentar
Vækst i omsætning fra 2018 til 201916%
Forventet udbytte 2020kr. 8,6 el. 4,2%Baseret på kurs 204,4
Udbytte 2019kr. 6,8 el. 3,3%Baseret på kurs 204,4
P/E Ratio21,69
Egenkapitalsforrentning24,6%I året 2019
Indtjening pr. aktiekr. 9,42I året 2019

*Baseret på årsregnskab fra 2019.

Trygs afhængighed af renter

Selvom Tryg i vores perspektiv er en god virksomhed, er der selvfølgelig også nogle negative sider. En af dem er at Tryg er meget påvirket af rentesatsen, og ifølge Tryg påvirker en renteændring på 1% deres resultat før skat med 300 mio. kr. Dette betyder at den nuværende lave rente har en negativ indvirkning på Trygs resultat.

Kilder: Tryk, Årsregnskab 2019, Arbejdernes Landsbank og Nordnet

Informationerne i artiklen er ikke ment som en anbefaling for køb, blot et tegnet billede af Tryg som virksomhed, og hvad man måske kan forvente. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer i fremtiden.

Konflikt: Oliver Frost som har skrevet dette indlæg ejer aktier i Tryg.Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest stemte
I linje feedback
Se alle kommentarer
Thomas
Thomas
5 måneder siden

Fin artikel. Godt med lidt sammenligning mellem selsskaber.
Kunne være sjovt med en sammenligning med finske Sampo eller norske Gjensidige

2
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x