Vestas udbytte 2021

Udbyttesæsonen er i fuld gang, og dette er ikke en undtagelse for Vestas.

Selvom Vestas ikke umiddelbart er kendt som en udbytteaktie, har selskabet de seneste år haft et stabilt udbytte.

Vestas offentliggjorde sit årsregnskab for 2020 d. 10. februar, hvor selskabet foreslog et udbytte på 8,45 kr. pr aktie. Det er dermed udbytte for regnskabsåret 2020, men bliver udbetalt i 2021.

Vestas afholder sin ordinære generalforsamling d. 8. april 2021, hvor udbyttet endeligt skal godkendes. Udbyttet vil derfor først blive udbetalt efter denne anledning.

Læs også: Udbytteaktie på First North.

Sundt udbytte

Vestas har øget sit udbytte pr. aktie siden 2018. Vestas har haft en stabil payout-ratio på 30 %, hvilket vil sige, at Vestas kontinuerligt har udbetalt 30 % af overskuddet til aktionærerne gennem udbytte. I regnskabet fremgår det, at selskabets intention er, at udbetale 25-30 % af selskabets overskud til aktionærerne gennem udbytte.

Når udbyttet stiger, samtidig med at payout-ratioen er stabil, anser jeg det som en indikation på et sundt udbytte. Det betyder nemlig, at virksomheden øger sit udbytte gennem vækst i indtjeningen.

Baseret på aktiens lukkekurs d. 10. februar på 1.228,5 kr., svarer det foreslåede udbytte til en udbytteprocent på 0,69 %. Dette er en forholdsvis lav udbytteprocent, hvis man sammenligner med mange af de kendte udbytteaktier. I en klassisk udbytteportefølje vil det ikke være usædvanligt med en udbytteprocent på omkring 3 %. Vestas er dog i høj grad også en vækstaktie, og en payout-ratio på 30 % viser også, at udbyttet ikke er virksomhedens førsteprioritet ift. allokeringen af overskuddet.

Til sammenligning er en af de mere kendte danske udbytteaktier Danske Bank, som har en målsætning om at have en payout-ratio på 40-60 %.

Kilde: Vestas’ regnskab for 2020.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x