Volumen – Hvad betyder det og hvad kan du bruge den til?

Hvad er volumen?

Volumen er det antal værdipapirer der er blevet handlet i en given periode. Volumen kan variere meget fra dag til dag. Dette kan være med til at indikere styrken af en opadgående trend eller nedadgående trend, afhængig af størrelsen på volumen.

Hvad betyder volumens størrelse?

Volumens størrelse kan være en indikator for styrken på en trend. En lav volumen ved en prisændring indikerer ikke nødvendigvis en trend. Dette kan bare være et eksempel på få sælgere der sælger ud med mangel på købere. En høj volumen ved en prisændring, kan dog være tegn på en tendens. En høj volumen ved en højere kurs, kan være et tegn på at flere investorer har fået øjnene op for en aktie.

Volumen i praksis

Anvendelsen af volumen i handel kan være forholdsvis simpel. Som beskrevet ovenfor handler det om at sammenligne den nuværende volumen med tidligere volumener. Dette kan nemt gøres grafisk, ved hjælp af en Candlesticks graf som ses nedenfor her:

Apples graf d. 27 december 2019

Ovenfor ses dagsgrafen for Apple d. 27/1. Her kan det ses at der sker en stigning i volumen, ved den positive prisændring. Denne prisændring viser også udbruddet til en opadgående trend. Volumen kunne i dette tilfælde altså bruges som indikator for en positiv trend.

Andre artiklerAnbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x