Billedet viser en af Yamana Golds guldminer.

Yamana Gold – Muligvis den bedste aktie 2020

Hvorfor lige Yamana Gold ville den hurtige læser nu spørge, det vil følgende artikel give dig indsigt i.

Yamana Gold generelt

I 2018 var Yamana Gold det selskab der udvandt 19 mest guld i verden, ifølge en rapport fra Metals Focus som blandt laver research og laver data for World Gold Council – det må antages at være en pålidelig kilde. Hvor de leverede en vækst på 6%.

RankCompany2018 Output2017 Output% Change
1Newmont Mining158.7163.8-3%
2Barrick Gold140.8165.6-15%
3AngloGold Ashanti105.8116.8-9%
4Kinross Gold (gold sales)76.578.6-3%

Som det ses i ovenstående uddrag fra rapporten leverede de 4 største selskaber altså minusvækst, hvilket tyder på at Yamana står stærkt på vækst fronten.

Yamana Gold har 5 miner, hvor de 4 ligger i sydamerika hvor der er gode politiske forhold, for at udvinde guld og sølv. På nedenstående grafer kan man se hvordan udvindingen er fordelt på de forskellige miner, og hvordan deres indtægter er fordelt over 4 lande, uden at have en massiv overvægt i nogle af landene. Derudover ses det hvor meget af deres indtægt der stammer fra henholdsvis sølv og guld.

Data about Yamana gold

Alle deres miner har estimeret reserver til 5 års udvinding, så man skal ikke være bekymret for at minerne bliver lukket, og udvindingen falder i 2020.

Hvorfor er Yamana så den bedste aktie i 2020?

Der er en guidance på 857k oz guld og 11,5m oz sølv mod 848k oz guld og 10,6m oz sølv i 2019. Det lyder måske ikke af de største stigninger,  med en forventet fast pris på udvinding, så er det ikke umiddelbart fordi der er den store upside i Yamana. Der er dog en særlig ting man skal kigge på, guld og sølv prisen. 

Guld og sølv forventes at stige hvis der kommer yderligere rentenedsættelser, som der lige nu er lagt op til i forbindelse med Corona virussen. Hvis guld og sølv stiger, som der er en forventning om, hos mange stor investorer, så er der en rigtig stor upside i Yamana. De har over de senere år leveret flotte overskud, forøget deres cash flow, og er begyndt at udbetale udbytte til aktionærerne, hvilket gør aktien attraktiv for mange flere investorer, og flere investorer betyder flere mulige midler i aktien. 

Alt kulminerer samtidigt

Derfor kan det antages at når vi ser langt flere investorer der ser Yamana som en potentielt investering, samtidig med at der kommer stigninger i guld,og sølv – som kommer direkte på bundlinjen, at  Yamana Gold aktien flyver til vejrs i 2020, aktien er endda stadig 8,7% oppe år til dato, efter de store fald i index, som også har ramt guld aktierne i 2020 indtil videre. Såfremt det hele kommer til at spille, og der ikke kommer en finansiel krise, men rentenedsættelser, og en produktion der kører på skinner. Så ville det ikke være umuligt at se en stigning op til kurs 9-10 stykker, som har været støttepunkter flere gange da aktien var højere oppe, og ageret som sidste store modstandspunkt inden kursen raslede ned til omkring kurs 2 inden for et par år. 

Aktien er i kurs 4,25 efter luk fredag den 6 marts – alle beløb er nævnt i USD. 

Det vurderes altså  at Yamana Gold kan have en upside på over 100% indenfor 9 måneder, hvilket bør være et kvalificeret bud på den bedste aktie i 2020.

Hvor investerer du så i Yamana Gold?

Her kan DEGIRO anbefales, da de har de billigste kurtager for udenlandske aktier, og fordi de har vundet Dansk Aktionærforenings “Broker of the year” to år i træk. Hvis ikke du finder DEGIRO attraktiv kan du benytte dig af den handelsplatform du normalt benytter til aktier, som er noteret på NYSE (New york stock Exchange).

Læs anmeldelse

Meld dig på vores nyhedsbrev for mere som dette📧:

Investeringsforum - dinfo.dk

  • Se vores artikler på Facebook 📰
  • Stil spørgsmål til venlige eksperter
  • Deltag løbende i debatter om investering 💬
  • Meld dig ind her

Vi anbefaler ikke aktien nævnt i denne artikel, og det er ikke en opfordring til køb. Vi anbefaler at du snakker med en økonomisk rådgiver, hvis du ønsker rådgivning om din personlige økonomi og køb af aktier. 

Disclaimer: Mikkel Ejlersen Petersen har aktier i Yamana Gold

Andre artikler

Leave a Reply

avatar
  Abonnér  
Meddel om