A.P. Møller – Mærsks udbytte i 2020

Mærsks udbyttehistorik

Mærsk er en container logistik virksomhed, der bestræber sig på at simplificere handel på tværs af verden – men det vidste du nok godt i forvejen.

Mærsks udbytte har været vidt svingende de sidste 10 år. De sidste tre år har Mærsks udbytte været på 150 kr. Men før det var det på 300 kr. i to år. Dette viser volatiliteten i deres udbytte, som gør deres aktie ambivalent som udbytteaktie. Dette vil dog ikke stoppe os i at spekulere på deres udbytte i 2020.

Mærsks udbytte siden 2009

Mærsks udbyttehistorik
Mærsks udbyttehistorik

Mærsks udbyttepolitik

Mærsks udbyttestrategi er at udbyttet generelt skal stige over lang tid, baseret på vækst i Mærsks resultat. Dette vil sige at fald i udbyttet kan ske, men at tendensen generelt skal være stigende. Hvis man kigger på Mærsks udbytte har det været generelt stigende fra 2001 lige indtil 2016, hvor det har ligget fladt på 150 kr. aktien siden. Dette er grundet at de ikke har tjent penge i 2016 og 2017, men første begyndte på at tjene penge i 2018. Derfor kunne man godt håbe på et højere udbyttet i 2020.

Mærsks payout-ratio var i 2019 på 14,1%.

Mærsks udbytte i 2020 blev ifølge deres årsrapport for 2019 på 150 kroner pr. aktie. Dette er et bekræftet tal.

Mærsks udbytte i 2020

Vi forventer at Mærsks udbytte i 2020 bliver 150 kr. pr. aktie (2%*) fordi de ikke kommer til at tjene meget mere end 1.000 mio. USD. i 2019. Af denne grund vil de fastholde deres forhenværende niveau, som de har udbetalt de sidste 3 år. Dog er udbyttet på 150 kr. ikke sikkert, da de kan vælge at sløjfe det grundet lavt resultat, dette mener vi dog ikke er realistisk.

Mærsk har i de første 9 måneder af 2019 haft et resultat på -12 mio. USD, grundet store omkostninger i form af afskrivninger og ophørte aktiviteter. I Q3 tjente Mærsk 506 mio. USD, men det kommer ikke til at være nok til at forårsage en stigning i udbyttet.

* Baseret på kurs 7600

Kilder: Q3 regnskab, Mærsk investor relationships, Årsresultat 2018 og Udbyttesiden i investor relationships.

Konflikter: Ingen konflikter.

Disclaimer: Denne artikel er ren spekulation, og intet Dinfo.dk skriver her er ment som fakta. Du bør ikke købe eller sælge aktien baseret på denne artikel.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x