Ambus positive overraskelse – dagen derpå

Ambu kom tirsdag morgen med regnskab for Q1. Selskabet overraskede her positivt, og det udmærkede sig i en stigning på 24,1 % til 150,8 kr (0h 4m).

Tirsdag steg Ambus aktie meget voldsomt. Aktien har over en længere periode bevæget sig i et spænd mellem ca. 100 og ca. 125. Ambu har også længe været i toppen af listen over de mest shortede aktier i Danmark, kun overgået af Pandora. Historisk har Ambu været på en lang vækstrejse, der pludseligt blev afbrudt da tidligere direktør Lars Marcher blev fyret uden varsel.

Ambus kurs det seneste år. Taget fra Nordnet.

Forskellige kurstriggers

Der er ingen tvivl om at regnskabet, der overraskede positivt har været den tungeste kurstrigger. Dog kan en del af udviklingen også skyldes et short squeeze. Her er de mange shortere af aktien blevet tvunget til at likvidere deres short-position, og dette har altså været med til at drive kursen op.

Dagen derpå

Onsdag falder Ambu med omkring 5 %, ovenpå tirsdagens stigning. Dette skyldes formentlig en hjemtagen af den hurtige gevinst der opstod i går. Derfor ses den lille korrelation altså.

Ambus fremtid

Mange af de store finanshuse har hævet kursmål for Ambu, heriblandt JPMorgan der har hævet kursmålet til 165 fra 158 og ABG der har hævet fra 101 til 126. Derudover viser Ambus regnskab en stigning i den organiske vækst på området visualisering, hvor virksomhedens engangsendoskoper hører under, en vækst på 24 %. Derudover fortæller Juan Jose Gonzales, Ambus CEO, at planen om en direkte salgsmodel foreløbigt forløber bedre end forventet.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x