Apple: Udbytte august 2021

Apple udbetaler udbytte kvartalvis, og næste udbytte udbetales her i august.

Apple er efterhånden ved at være en kendt udbytteaktie. Selskabet har øget sit udbytte de seneste mange år, hvilket godt kan snyde, når man kigger på selskabets udbyttehistorik.

Apple gennemførte et aktiesplit i 2020 i forholdet 1:4. Dermed blev aktiekursen divideret med 4, hvilket er vigtigt at huske i sammenhæng med udbyttehistorikken. I august 2020 udbetalte Apple nemlig 0,82 USD pr aktie, hvilket i august 2021 forventes at være på 0,22 USD ifølge Dividendmax.com. Selvom det som udgangspunkt indikerer et fald i udbyttet pr aktie, svarer det til en stigning på 7,32% grundet aktiesplittet.

Det samlede udbytte for 2021 vil forventeligt ende på omkring 0,85 USD pr aktie fordelt på 4 udbetalinger. Baseret ud fra en kurs på 146,61 USD svarer dette til en udbytteprocent på 0,58%, hvilket vi anser som en forholdsvis lav udbytteprocent. Apple har dog gennemført store aktietilbagekøbsprogrammer, som er væsentlig højere end udbyttebetalingerne, hvilket indikerer, at Apple alligevel ønsker at betale sine aktionærer.

Ifølge Yahoo Finance har Apple en payout-ratio på 18,34% i skrivende stund. Det betyder, at Apple udbetaler 18,34% af overskuddet til aktionærerne. Dette er ikke en høj payout-ratio, men viser samtidig, at Apple fortsat ønsker at investere i vækst.

Læs også: Sådan bruges payout-ratio.

Ifølge dividendmax vil Apples udbytte i august 2021 blive udbetalt d. 12 august, hvor x-day er d. 6. august. Dette betyder, at du senest skal eje aktien d. 6. august for at være berettiget til det udbytte, som vil blive udbetalt d. 12. august. På tirsdag d. 27. juli offentliggør Apple regnskab for tredje kvartal.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x