Bedste udbytteaktier 2020

Hvis du går og drømmer om at have et udbytteportefølje af solide og afkastgivende udbytteaktier, så er denne artikel til dig.

Vi har samlet de bedste udbytteaktier 2020 i denne sammenligning. Vi har fundet de bedste fra Danmark, og de bedste fra USA. Dette har vi gjort for at du kan få en bredere eksponering, hvis du ønsker det.

De bedste udbytteaktier 2020 er i denne artikel delt op i to segmenter, alt efter hvilket et de henvender sig bedst til:

Du kan klikke på det segment du bedst kan lide, ellers kan du bare læse hele artiklen her fra.

Aktierne er i denne sammenligning valgt på baggrund af, en analyse af deres historiske udbytte og deres udbyttepolitik, det vil sige at det godt kan ændre sig i fremtiden.

Læs også: Bedste amerikanske udbytteaktier

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

De mest solide udbytteaktier 2020

Mange mener at de mest solide udbytteaktier også er de bedste. Hvis du er en af dem, er disse udbytteaktier lige noget for dig.

Der er nogle forskellige parametre man skal kigge på, når man leder efter de mest solide udbytteaktier. Antal år med stigende udbytte, virksomhedens vækst og branchen er nogle af de vigtigste parametre.

Nogle Amerikanske aktier der klart opfylder disse krav, er aristokrataktierne fra S&P 500. Disse aktier har leveret stigende udbytte i over 25 år, og det viser deres evne til vækst i både recession og højkonjunktur. Det er nogle af de bedste udbytteaktier 2020.

Vi har udvalgt de mest solide aristokrataktier her:

AktieUdbytteprocentBranche
Walgreens Boots Alliance, Inc.3,4%Nødvendighedsvarer
Realty Income Corp.3,4%Ejendomsselskab
Federal Realty Investment Trust3,3%Ejendomsselskab
The Coca-Cola Co.
2,7%Nødvendighedsvarer
PepsiCo, Inc.
2,6%Nødvendighedsvarer
The Clorox Co.
2,5%Nødvendighedsvarer
Procter & Gamble Co.
2,4%Nødvendighedsvarer

Disse udvalgte udvalgte solide udbytteaktier, har vist at de er meget solide over en lang årrække. Virksomheder med fokus på nødvendighedsvarer har stor tilstedeværelse på listen, da det er ting man som forbruger har brug for.

Ejendomsselskaber har også en stor tilstedeværelse på listen. Ejendomsselskaber kaldes også for “REIT’s”, altså “Real Estate Investment Trusts”. REIT’s har andre krav til deres udbytte, end normale selskaber. De skal nemlig give mindst 90% af deres indtjening til deres aktionærer. Dette gør dem til nogle af de mest solide udbytteaktier, man kan købe.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Solide danske udbytteaktier

Hvis du vil holde dig til det danske marked, har vi også fundet en række solide udbytteaktier her i landet.

Aktierne er fundet ud fra samme kriterier som de amerikanske, dog er der ingen danske aktier som kan kvalificeres som aristokrater. Dette skal dog ikke holde dig tilbage, da der er mange der kommer tæt på.

Listen over de mest solide danske udbytteaktier ses her:

AktieUdbytteprocentBranche
Tryg3,47%Forsikring
Novo Nordisk2,54%Medicin
Carlsberg2,23%Drikkevarer
Coloplast1,82%Sundhed
Rockwool1,82%Isolering

Vinderen indenfor de bedste danske solide udbytteaktier er her Tryg, med 3,47% i udbytte. Medicin- og sundhedsbranchen er også solid i deres udbytte, da deres kunder typisk bliver ved med at købe deres produkter – fordi de er nødt til det.

Forsikringsbranchen har altid været god når det kommer til solide udbytter. Dette er specielt sandt for Tryg, da de i deres position som markedsleder, tjener godt på det danske marked. Tryg giver udbytte fire gange årligt, så på den måde differentiere de sig meget med deres udbytte.

[convertkit form=1452968]

Udbytteaktier med højst udbytte 2020

Har man mod på lidt mere risiko i sin udbyttejagt, kan udbytteaktier med højt udbytte være en god idé.

Vi kategoriserer udbytter som værende høje, hvis de ligger på den gode side af 4,5%. Dette vil sige at vi har ekskluderet udbytter som er gode, men ikke decideret høje.

Vi starte ligeledes med at udvælge nogle udbytte-aristokrater, som har leveret et stigende udbytte i mere end 25 år. Denne gang har de bare også et højt udbytte. Se listen nedenunder.

AktieUdbytteprocentBranche
Exxon Mobil Corp.6,7%Energi
AT&T, inc.5,3%Telefoni og netværk
Abbvie, inc.5,3%Medicin
People's United Financial, Inc.4,8%Forsikring
Chevron Corp.5,3%Energi
Franklin Resources, Inc.4,6%Investering

Blandt de amerikanske udbyttearistokrater har Exxon Mobil Corp. det bedste udbytte på hele 6,7%. Dette er en ekstremt god udbytteprocent, taget i betragtning af at deres udbytte er steget de sidste 34 år.

Dog er branchen de befinder sig i mere risiko fyldt end de solide udbytteaktier vi har set på. De har meget med olie at gøre, og det kan godt blive en udfordring i fremtiden.

AT&T kommer på en solid andenplads med 5,3% i udbytte. Dette er også et meget højt udbytte, som de leverer på baggrund af deres dominans indenfor telefoni og netværk i USA.

På en delt tredjeplads finder vi Abbvie, som producerer specialiseret medicin med fokus på kræft, immunforsvar og hjernehæmmende sygdomme. At det er en medicinalvirksomhed forklarer hvorfor de har haft sådan et solidt udbytte, over lang tid. Dette gør dem til en af de bedste udbytteaktier.

Chevron har ligesom Abbvie en udbytteprocent på 5,3%, hvilket placerer dem på en delt tredje plads med dem. Chevron er en energivirksomhed med fokus på benzin og andet brændstof. Dette giver dem den samme problematik som Exxon. De har dog indtil videre leveret et meget flot udbytte på 5,3%.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Danske aktier med højt udbytte

Der er mange danske aktier der giver et rigtig godt udbytte. Mange af de danske udbytteaktier med høje udbytter, er klart blandt de bedste udbytteaktier 2020.

Danske banker har tendens til at give et stabilt og højt udbytte, og bankbranchen er klart overrepræsenteret på listen over danske aktier med højt udbytte. Dette kan man som investor udnytte til ens egen fordel.

Listen kan ses her.

AktieUdbytteprocentBranche
Danske Bank7,5%Bank
Scandinavian Tobacco Group7%Tobak
Spar Nord Bank5,8%Bank
Topdanmark5,5%Forsikring
Nordea Bank5,3%Bank
Alm. Brand5%Forsikring
Matas5%Skønhedsprodukter

Danske Bank fører inden for danske udbytteaktier med højt udbytte. Dette er grundet en blanding mellem en lav evaluering af deres aktie, og et højt og solidt udbytte.

På en overraskende andenplads er Scandinavian Tobacco Group, som sælger tobaksvarer. Virksomheder der sælger tobaksvarer er typisk også underevalueret på markedet, hvilket fører til en høj udbytteprocent.

Udbytteaktierne vist på denne liste er nogle af de bedste man kan have, dog skal man sørge for selv at undersøge virksomhederne, inden man køber dem. Vi anbefaler at snakke med en personlig rådgiver inden man køber aktier.

Uddybelse af de bedste danske udbytteaktier

Det er vigtigt altid at vide hvilke virksomheder du investerer i, derfor har vi lavet denne lille oversigt over virksomhederne bag de mest solide udbytteaktier 2020. Dette er nogle af de bedste udbytteaktier 2020, som kunne passe godt i et udbytteportefølje.

Tryg

Tryg er en af de bedste udbytteaktier 2020, fordi de år efter år øger deres udbytte, samtidig med at deres aktie stiger i pris. Tryg har en solid position som markedsleder i Danmark, som giver dem muligheden for at give det udbytte som de gør.

Carlsberg

Carlsberg producerer øl, alkoholfri øl, cola og mange andre drikke. De leverer deres produkter ud over hele verden, og de er derfor stærkt forankret på verdens økonomi. Deres varer er ikke konjunkturfølsomme, hvilket gør deres udbytte til et af de mest stabile.

Rockwoll

Rockwoll producerer kvalitetsisolering og brandbeskyttende produkter. De gør dette som en af de førende producenter i Europa. Isolering er et produkt der altid vil være brug i for i forbindelse med bygninger, så derfor er deres udbytte bundsolidt.

Coloplast

Coloplast laver løsninger til intime og private medicinske problemer. Dette inkluderer erektil dysfunktion, stomi-produkter, inkonsistens-produkter, sårbehandling og meget mere. Disse produkter er tit ikke valgfri, så derfor deres udbytte et af de bedste i 2020.

Novo Nordisk

Novo Nordisk er Danmarks mest værdifulde selskab. Derudover har de leveret et stigende udbytte i tæt på 25 år. Novo Nordisk er en af de danske virksomheder som er tættest på at være en aristokrat. Derfor er de en klar kandidat som en af de bedste udbytteaktier 2020.

Danske Bank

Danske Bank har siden 2013 givet et meget god udbytte. Grunden til at de ikke gav udbytte før dette, var en lov der gjorde dette ulovligt efter 2008. Danske Bank klarer sig godt på trods af de lave renter, hvilket hjælper deres udbytte.

Scandinavian Tobacco Group

Scandinavian Tobacco Group producerer Cigarer, pibetobak og skåret tobak. De har i flere år leveret et godt udbytte. De har en målsætning om at forøge deres udbytte hvert år, og dette holder de. Udover et godt udbytte, klarer tobaksfirmaer sig typisk godt i korrektioner.

Spar Nord Bank

Spar Nord Bank har givet udbytte siden 2014. Dette er af samme grund som Danske Bank, med at det var ulovligt for banker at give udbytte. Dog er de kommet godt efter dette, og de har i dag et af de bedste udbytter i Danmark.

Topdanmark

Topdanmark er Danmarks andenstørste forsikringsselskab med en markedsandel på ca. 16%. Dette har de opnået gennem strategiske samarbejder og naturlig vækst. Deres udbytte på 5,5% er ekstremt godt set i forhold til deres konkurrent Tryg. Dette gør dem til en af de bedste udbytteaktier 2020 i Danmark og Europa generelt.

Nordea Bank

Nordea Bank har i lang tid haft fokus på deres udbytte, og de har altid lagt i den høje ende i forhold til andre banker. Nordea har de sidste 5 år givet næsten 23 kroner i udbytte. Dette svarer til ca. 42% af deres aktiekurs. Dette vil altså sige at man som aktionær i Nordea hurtigt har fået tilbagebetalt sin oprindelige investering.

Alm. Brand

Alm. Brand er Danmarks fjerdestørste forsikringsselskab efter Tryg, Topdanmark og Codan. Alm. Brand leverer et fornuftigt udbytte på 5%, dog er dette en stigning på 100% fra året før. Dette viser også nogle ustabilitet i deres udbytte, som man skal være opmærksom på. Dog er de i forsikringsbranchen, som typisk er meget stabil i deres resultater.

Matas

Alle danskere kender Matas, og det er en af deres største styrker. De har en stærk tilstedeværelse online, såvel som i Danmarks gader. De har leveret en udbytteprocent på 5%, hvilket er meget godt. Dette er dog efter en halvering af deres udbyttes størrelse. Derfor kan stabiliteten på deres udbytte godt sættes spørgsmåltegn ved.

Disclaimer: Oliver Frost ejer aktier i Scandinavian Tobacco Group, Danske Bank, Nordea, Spar Nord Bank og Tryg.

Alle udbytterprocenter er fundet på baggrund af lukkeprisen d. 27. februar 2020.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
1 Kommentar
I linje feedback
Se alle kommentarer
Thomas Larsen
Thomas Larsen
28. februar 2020 09:32

god artikel, alt for mange reklamer

1
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x