Carlsbergs udbytte i 2020

Carlsbergs udbyttehistorik

Carlsbergs udbytte i 2020 bliver formet af deres udbytte de sidste par år. De har givet udbytte i over 30 år, og dette stopper formentlig ikke. De seneste år har deres fokus på udbyttet været intensiveret. Derudover kører Carlsberg også et aktietilbagekøbsprogram, som giver aktionærerne et pænt løft i prisen på aktien.

Carlsberg gav i 2019 et udbytte på 18 kr. Dette var en stigning på 2 kr. fra 2018. I 2017 gav Carlsberg kun 10 kr. i udbytte, hele 80% mindre end i 2019.

Fakta: Carlsberg er Danmarks største bryggeri med en markedsandel på over 50%.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Carlsbergs udbyttepolitik

Som en del af Carlsbergs SAIL’22 løfte om at give mere værdi til aktionærerne har Carlsberg forhøjet deres payout-ratio til 50% fra 30%. Derudover vil ekstra likvide midler blive omfordelt til aktionærerne vha. aktietilbagekøb eller ekstraordinære udbytter. Dog skal det påpeges at Carlsberg forbeholder sig rettigheden til at afvige fra dette løfte, hvis de finder det værdiskabende at opkøbe en virksomhed. Dette SAIL’22 program vil have en stor påvirkning på Carlsbergs udbytte i 2020, og højst sandsynligt i den rigtige retning.

Carlsbergs udbytte i 2020

Da Carlsberg har en payout-ratio på ca. 50%, er deres udbytte i 2020 afhængigt af deres årsresultat. Carlsberg skriver på deres hjemmeside at de forventer 10% vækst i deres driftsresultat før særlige poster. Vi ved ikke hvad deres særlige poster eller deres financielle omkostninger/indtægter bliver, derfor må vi tage udgangspunkt i deres Halvårsrapport for 2019. Tallene for disse to poster, gange vi med to, for at få et cirka beløb på dem.

Ud fra disse betragelser ender Carlsberg med et årsresultat på 6.931 mio. kr. Dette svarer til et udbytte på ca. 22-23 kr. pr. aktie. Det svarer til et udbytte på 2,23% af b-aktien*.

Carlsberg offentliggjorde d. 4.2.2020 at deres udbytte i 2020 bliver på 21 kr. 

*Baseret på kursen 986,4

Kilder:

SAIL’22 Carlsberg, Børsen, Carlsberg investor relations

Konflikter: Jeg ejer selv aktier i Carlsberg svarende til ca. 6% af mit portefølje


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x