De sikreste aktier under coronakrisen

Denne uges udgave af ugens aktie omhandler Tryg, Topdanmark og Alm. Brand, fordi de er blevet straffet på deres aktiekurs, uden at være i rigtige problemer grundet corona. Vi ser derfor stor potentiale i dem, læs hvorfor i denne artikel!

Imens coronavirussen forårsager store fald på det danske C25 indeks, falder en masse upåvirkede virksomheder også i kurs. Dette tyder på at der ikke kun er kursfald pga. corona, men også grundet en underlæggende større korrektion.

Dette må siges at være på høje tid, eftersom vi de sidste 10 år har været i et bull-market.

Sådan husker du forskellen mellem bull og bear market: En tyr stanger opad – aktierne stiger opad. En bjørn angriber oppefra – aktierne falder oppefra.

Forsikringsvirksomheder

Hvis folk mister deres arbejde, er deres forsikringer ikke det første sted de kigger hen for at spare penge. Danskerne er heldigvis klar over at ens forsikring er en nødvendighed, så den bliver ikke bare cuttet.

Derudover er danskerne de mest tilfredse med deres forsikringsselskab i Norden. En undersøgelse fra EPSI-rating viser følgende sammenligning i deres rapport om tilfredshed til forsikringsselskaber.

Sammenligning mellem EPSI-rating i Danmark, Norge og Sverige. Danmark ligger betydeligt højere end Sverige og Norge.

Man kan tydeligt se at danskerne er tilfredse med deres forsikringsselskaber. Dette er endnu end grund til at se ikke kommer til at afskaffe forsikringen, når økonomien tager det skridt sydpå.

Derudover har mange danskere haft brug for deres forsikring på det sidste i forbindelse med aflyste rejser grundet corona. Dette er har gjort forsikringernes vigtighed tydelig for forbrugerne.

Der er dog også et tydeligt faretegn i, at folk har skulle bruge deres forsikring i forbindelse med, deres aflyste rejser. Men hvor stor bliver denne påvirkning?

Tryg tilbyder i dag 33 forskellige slags forsikringer, og kun mellem 1 og 3 af dem, bliver direkte påvirket af coronavirussen. Disse er rejseforsikring, campingvognsforsikring og bådforsikring. De to sidste er nævnt fordi de måske bliver påvirket i en mindre grad. Man kunne forestille sig at dette betyder at påvirkningen af rejseforsikringerne ikke vil være specielt høj.

Deres nye høje udbytte

Eftersom aktiekurserne er faldet på de tre aktier, er deres udbytteprocent nu blevet yderst attraktiv. Dette betyder i Topdanmark og Alm. Brands tilfælde, at deres udbytte nu næsten er lig det gennemsnitlige afkast man kan forvente på aktier markedet – nemlig 7%.

Du kan her se en lille oversigt over deres nuværende udbytteprocent, og deres udbytteprocent d. 1 februar.

Nuværende udbyttteprocent3. februar udbytteprocent
Topdanmark7,1%5,4%
Alm. Brand6,8%5,1%
Tryg4,3%3,3%

Her ses faldet i aktiekursernes påvirkning meget tydeligt. Disse virksomheder udbytte er gået fra at være okay, til at være fantastisk, hvilket er godt for os som investorere.

Tryg udbytteprocent er i perioden steget med hele 30%, Topdanmark med 31,5% og Alm. Brand med 33%. Disse udbytteprocent er sjældne i dagens Danmark, dog er de blevet mere normale siden coronakrisen startede. Dansker Bank giver f.eks. næsten 11% i udbytte for tiden, hvilket er vanvittigt.

Kurstriggere for forsikringsbranchen

Der er nogle forskellige nyheder man skal holde øje med, hvis man mere aktivt investerer i forsikringsbranchen. Her er bare nogle få af dem:

  • Hvis andre aktier falder:  Det er klart at forsikringsbranchen vil falde i pris, hvis andre aktier falder i pris. Sådan hænger tingene desværre sammen.
  • Hvis der kommer fyringer: Selvom vi ikke regner med fyringer, så kan det have en påvirkning på kursen.

Der er ikke mange kurstriggere, fordi branchen generelt er meget stabil og urokkelig.

Vi håber i nød denne udgave af ugens aktie, hvis i vil se næste uges udgave i jeres indbakke, kan i abonnere på vores ugens aktie nyhedsbrev nedenunder.

Vi håber i nød denne udgave af ugens aktie, hvis i vil se næste uges udgave i jeres indbakke, kan i abonnere på vores ugens aktie nyhedsbrev nedenunder.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x