Er Lunar bedre end traditionelle banker?

I dag findes der mange nytænkende banker, der prøver at udkonkurrere ældre, mere traditionelle banker. I denne artikel kan du finde ud af om Lunar er noget for dig, eller om du er mere til de traditionelle banker.

Lunar, tidligere Lunarway tog Danmark med storm i 2015, hvor de på det tidspunkt ikke havde banklicens, men administrerede deres brugeres penge under Nykredit. I 2019 fik de banklicens, og de har ikke set sig tilbage siden.

I dag tilbyder de mange funktioner, du aldrig ville finde hos en traditionel bank. Disse inkluderer:

  • Rabatter fra samarbejdspartnere
  • Investering med Saxo Bank som partner
  • Forsikringer direkte i deres app
  • Lån direkte i deres app

Disse features ses typisk ikke i en traditionel bank, udover at man kan købe aktier gennem dem med en høj kurtage og at de har et samarbejde med et forsikringsselsselskab.

Du kan melde dig ind hos Lunar her:

Traditionelle bankers fordele

Man får en masse gode fordele hos Lunar, men hvad får man hos en traditionel bank?

Der er selvfølgelig en masse, som en traditionel bank tilbyder. De eksperter i at tilfredsstille deres kunder, da de har gjort det i mange år.

I en traditionel bank såsom Danske Bank prøver man også at levere mange smarte ydelser, som får banken til at virke mere ung. Et eksempel på dette er MobilePay, som har været en gigantisk succes for Danske Bank.

Hos en traditionel bank får man også en personlig rådgiver, hvilket man ikke får i app-baserede banker såsom Lunar. Dette ser mange som en stor ulempe, da det ikke bare kan tage deres telefon og ringe til deres rådgiver.

Det er dyrt at have personlige rådgivere ansat, og hvem skal betale for det? Kunden, selvfølgelig. Kunden betaler på mange måder for de flotte bygninger, de mange ansatte og meget mere. F.eks. er Danske Banks gebyr markant højere end Lunars, og Lunar har ingen skjulte gebyr.

Hvilket alternativ er billigst med aktier?

Hos Lunar er prisen på aktier meget simpel: 19 kr. ved salg og køb. Hos Jyske Bank, som er en af de billigste traditionelle banker koster en 0,15% men mindst 25 kroner. Det vil sige at hvis du køber aktier for 15.000 kroner vil det koste dig 75 kroner hos Jyske Bank og 19 kroner hos Lunar. Der er altså en betydelig forskel.

Hvem har bedst kundeservice?

Lunars kundeservice er åben alle hverdage fra 09:00 til 23:00, og 10:00 til 17:00 i weekenden. Dette må siges stort set at være hele tiden, for den gennemsnitlige person. Dog kan det ske at de ikke er tilgængelig om morgenen hvis man er et a-menneske.

Nykredit og Danske Bank har begge døgnåbent hos deres kundeservice. Dette er en betydelig fordel, dog er Lunars også tilstrækkeligt for de fleste. Dette er specielt tilfældet, når man tager i betragtning at Lunars gebyr er markant mindre end hos disse banker.

Du kan melde dig ind hos Lunar her: 


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x