GN Store Nord udbytte 2021

GN Store Nord er ikke en udpræget udbytteaktie, men udbetaler stadig udbytte. Læs her om selskabets udbytte i 2021.

Den 11. februar offentliggjorde GN Store Nord sit årsregnskab for 2020. I forbindelse med selskabets årsregnskab, præsenterede selskabet også deres forslag til udbyttet.

Ved årsregnskabet foreslog GN Store Nord at udbetale et udbytte på 1,45 kr. pr. aktie. Hvis vi beregner ud fra aktiens lukkekurs den 11. februar på 515, svarer det til en udbytteprocent på 0,28%. Dette er en meget lav udbytteprocent ud fra de fleste sammenligningsgrundlag. Det svarer dog ca. til den samme udbytteprocent som ved en aktie som DSV.

Læs også: DSV Panalpina udbytte 2021.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Et udbytte på 1,45 kr. pr. aktie svarer til det samme udbytte som for regnskabsåret 2019. Hvis vi benytter nuværende kurs på 551, svarer udbyttet til en udbytteprocent på 0,26%.

GN Store Nord plejer at afsætte væsentlig flere penge til aktietilbagekøbsprogrammer end udbyttebetalinger. Derfor betyder det lave udbytte ikke, at selskabet ikke fordeler en pæn del af overskuddet til aktionærerne.

Det forslåede udbytte på 1,45 kr. pr. aktie svarer til en payout-ratio på 16% (for udbyttet). At have en payout-ratio på 16% betyder, at selskabet udbetaler 16% af overskuddet til aktionærerne gennem udbytte.

En payout-ratio på 16% stemmer overens med selskabets udbyttepolitik. I udbyttepolitikken fremgår det, at GN Store Nord sigter efter at udbetale 15-25% af overskuddet til aktionærerne gennem udbyttebetalinger.

GN Store Nord afholder sin ordinære generalforsamling den 17. marts, hvor udbyttet på 1,45 kr. pr. aktie forventes at blive godkendt.

Kilde: GN Store Nords årsregnskab 2020. 


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x