Jonas Holm Jakobsen: Min aktiehistorie

Aktier for unge er det seneste stykke tid blevet omtalt en del i forskellige medier. I denne sammenhæng har flere kontaktet mig, hvilket også giver mig anledning til at dele min aktiehistorie til læserne her på Dinfo.dk.

I løbet af sommerferien, hvor især Oliver har arbejdet på vores kursus, blev jeg kontaktet af et par forskellige journalister, som ønskede at skrive om emnet ”ung investering”. Dette emne har jeg nemlig stor interesse for, hvilket også er årsagen til jeg har investeringskonceptet Unge Investorer ved siden af mit arbejde på Dinfo.dk.

Ved at investere som ung, har man nogle helt unikke forudsætninger på aktiemarkedet, hvilket blandt andet beskrives i denne artikel. I denne artikel vil jeg komme ind på min historie med aktier, som også begyndte tidligt.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Min historie med aktier

Jeg begyndte at handle aktier, da jeg var 12 år gammel. Dette gjorde jeg sammen med min far, som introducerede mig til aktierne, da han også selv handlede aktier som 15-årig med sin bedstemor. Efter han havde introduceret mig for aktierne, gik der ikke mange uger før jeg sammen med min far og farmor købte mine første aktier.

De første aktier jeg købte, var Vestas og Novo Nordisk samt en virksomhed jeg ikke kendte på daværende tidspunkt, nemlig NNIT. NNIT havde sin IPO på daværende tidspunkt, og Vestas og Novo Nordisk købte vi fordi det var to virksomheder jeg kendte til. Jeg havde ingen viden på området, men havde min far og farmor at læne mig opad.

Som tiden gik, fik jeg større og større interesse for aktier, og da jeg blev 15 år og gik i 9. klasse, skulle jeg i erhvervspraktik. Efter at have sendt omkring 50 ansøgninger og fået afslag på afslag, lykkedes det mig at få en plads. Stedet var investeringsforeningen Fundamental Invest, som planlagde en fantastisk uge.

Aktier og erhvervspraktik

Personligt var jeg overbevist omkring, at det var forholdsvist nemt at få en erhvervspraktik med noget indenfor finanssektoren. Det skulle vise sig, at det ikke var tilfældet. Efter at have brugt timevis på at sende ansøgninger og ugevis på at modtage afslag, fik jeg svar fra Fundamental Invest, som bad mig ringe til dem. Det gjorde jeg så, og derfra gik det hurtigt. Jeg fik en uge i finanshjertet arrangeret af Fundamental Invest, hvor jeg besøgte Danske Banks hovedsæde, Nordeas hovedsæde, SEB-bank samt to dage sammen med Fundamental Invest.

Denne uge vil jeg aldrig glemme, og jeg kan varmt anbefale andre unge investeringsinteressede at opsøge mulighederne.

Da jeg kom hjem fra denne erhvervspraktik, var interessen for aktier ikke blevet mindre.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Udvikling til en hobby

Efter mange år med interesse for aktier, har aktier og investering udviklet sig til at blive min helt store hobby. Jeg bruger gerne mine fredag aftner på aktier, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke snakker om aktier.

Samtidig med at det har været en hobby for mig, har jeg fået en masse kvalitetstid med min familie. Fra da jeg var 12 til 18 år gammel, handlede jeg med min far og farmor, hvor vi cirka en gang om året indkaldte til det vi kaldte generalforsamling. Vores generalforsamlinger var egentligt mest for hyggens skyld. Min farmor serverede god mad, hvor jeg efterfølgende tog computeren frem, og viste vores aktier og snakkede om mulige investeringsmuligheder. Aktierne gav derfor anledning til hyggelige aftner, hvor vi snakkede om vores fælles interesse.

Da jeg så blev 18, valgte jeg at investere selvstændigt, og oprettede mig natten til min 18-års fødselsdag på Nordnet og Saxo.

I dag har min hobby udviklet sig til, at jeg også kan arbejde med det som virkelig interesserer mig. Det gør jeg nemlig gennem Dinfo.dk og Unge Investorer, hvor jeg kan arbejde med investering, og hele tiden kan bruge tid på det der virkelig interesserer mig.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x