Lars Seier shortede Tesla – Læs historien her!

Den kendte rigmand Lars Seier Christensen, er det seneste stykke tid blevet omtalt for hans shortpositioner i Tesla.

Onsdag d. 8. juli skrev Lars Seier et opslag på hans Facebookprofil med indledningen: ”Så gjorde jeg det squ!”

Det skulle vise sig at denne direkte indledning, var en introduktion til hans nye investering i Tesla, som han havde shortet.

Opslaget han delte på Facebook, fortsatte således: ” Efter meget snak, har jeg lige shortet Tesla for første gang. Der er ikke nogen specifik grund til at det er lige nu. Men jeg kan bare ikke holde ud at observere det nonsens længere…. men det føles lidt som at stille sig ud foran en kæmpetruck på motorvejen! wish me luck….”

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

En af verdens mest overvurderede aktier?

Efter Lars Seiers investering blev offentliggjort, skabte det både stor interesse fra medierne og de private investorer, hvor Tesla i forvejen var et meget omtalt emne.

Han udtalte blandt andet til Børsen, at han anser Tesla som en af de mest overvurderede aktier i verden. Da Lars Seier shortede Tesla var aktiekursen nemlig omkring 1.400 USD (Cirka 9.100 DKK), men ifølge Lars Seier, har aktien været overvurderet lige siden kurs 400. Derfor har Lars Seier gennem en længere periode anset Tesla som værende meget overvurderet.

Generelt er der stor splittelse om, hvorvidt Tesla er overvurderet eller ej – både blandt de private investorer og analytikerne.

For kort tid siden, fik Tesla et nyt kursmål fra finanshuset Piper Sandler. Kursmålet lød på 2.322 USD, hvilket både overraskede flere private investorer, men endda også virksomhedens egen CEO, Elon Musk, som reagerede på kursmålet på Twitter. Du kan se hans kommentar til kursmålet på nedenstående billede.

Elon Musk siger Wow til kursmål

Det nye kursmål fra Piper Sandler resulterede i, at der nu er en forskel på over 2.000 USD på Tesla’s højeste og laveste kursmål, hvilket er ret usædvanligt. Dette skrev Finans i en artikel, hvor det også fremgik, at 9 finanshuse har en positiv anbefaling på aktien, 12 har en neutral anbefaling og 15 har en negativ anbefaling.

Læs også: Derfor køber jeg Tesla aktier

”Jeg fik kolde fødder”

En lille uges tid efter Lars Seier skrev sit opslag på Facebook, skrev han d. 14. juli et nyt opslag på Facebook angående sin investering i Tesla. Efter 6 dage havde han nemlig valgt at lukke sin shortposition i Tesla.

I opslaget på Facebook skriver Lars Seier blandt andet: ”For at afslutte Tesla short historien – så er jeg ude igen. Jeg fik kolde fødder af den ekstreme fortsatte short squeeze, men heldigvis ikke mere end at jeg øgede positionen et par gange på 1500 og 1735. Men jeg tør ikke gå efter den store downside lige nu (tøsedreng…).”

Lars Seier lukkede altså sin shortposition, da han (forståeligt nok) mente han ikke turde at satse på en downside. Tesla-aktien er det seneste stykke tid steget markant, hvilket muligvis kan skyldes det som kaldes FOMO. FOMO er en forkortelse for ”Fear Of Missing Out”, og er en aktie præget af FOMO tyder det også på, at markedet er irrationelt og dermed ikke til at forudse, og der er mangel på fornuft.

Lars Seier afslutter sit opslag på Facebook og skriver: ”Jeg tror ikke jeg handler Tesla mere, mit område er valuta. Men jeg er glad for at komme ud med skindet på næsen.” Lars Seier har altså fået sig en lærestreg, og selvom han skriver, at han fik en moderat profit, har han sandsynligvis fået testet sin investeringsstrategi.

Læs hele Facebook-opslaget her.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Kursudviklingen i Tesla

I perioden, hvor Lars Seier shortede Tesla, steg aktien, hvilket selvfølgelig er negativt, når man har shortet aktien. Du kan se, hvordan aktien udviklede sig under Lars Seiers shortposition her:

Tesla under Lars Seiers shortposition

Selvom aktien steg, formåede Lars Seier ifølge ham selv, at sælge sin shortposition med en moderat profit, idet han købte op flere gange i perioden. I opslaget på Facebook skrev han, at han øgede positionen i kurs 1.500 og 1.735.

Husk at en investering i Tesla er med risiko, da Tesla er en volatil aktie. En kendt investor som Lars Seier var lige ved at brænde nallerne på Tesla. Husk at aktien kan være præget af irrationalitet og dermed er risikoen utrolig høj hvis investeringen er kortsigtet.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x