3 myter om aktiemarkedet afsløret

Mange går rundt med forskellige misforståelser om aktiemarkedet, som holder dem tilbage rent investeringsmæssigt. I dag vil jeg afsløre tre af dem, så du måske får en bedre forståelse for, hvordan aktiemarkedet egentlig fungerer.

Klik dig evt. frem til noget du kan lide:

Virksomhederne får dine penge direkte

Nogle nye investorer tror, at når man køber en aktie, så er det virksomheden der får de penge man køber for. Sådan er det heldigvis ikke.

Når man køber en aktie, så køber man den af en anden investor og altså ikke virksomheden. I realiteten får virksomheder dog noget godt ud af at have en høj aktiekurs.

Virksomheden kan med en høj aktiekurs nemlig udstede nye aktier, og få flere penge til virksomheden, uden at udvande aktierne så meget, som hvis aktiekursen var lavere.

Lad os tage udgangspunkt i en virksomhed som er 100 kroner værd. Virksomheden har brug for 10 kroner, for at overleve, så de bliver nødt til at udstede nye aktier til en værdi af 10 kroner. Dette svarer til en udvanding på 10 %, som altså gør alle aktierne 10 % mindre værd.

Hvis den samme virksomhed var 1.000 kroner værd, ville det kun være en udvanding på 1 %, og aktionærerne ville altså blive ramt mindre på værdien af deres aktier.

Aktiemarkedet har altid en vinder og en taber

Nye investorer tror tit, at de kæmper direkte mod andre investorer, og hvis de tjener penge på en aktie, så må andre jo naturligvis tabe på den. I virkeligheden er det dog ikke sådan det fungerer.

Der bliver hver dag indskudt mange milliarder ind i aktiemarkedet, hvilket gør, at aktiekurser generelt kan blive ved med at være stigende på sigt.

Det vil sige, at hvis du købte en aktie for 100 kroner for 5 år siden, og du i dag sælger den for 150 kroner, så har køberen også potentiale for at tjene penge i fremtiden. Hvis altså kursen bliver ved med at stige. Taler vi her om indeksfonde er væksten i kursen næsten sikker, og hvis man holder sin investering i lang tid, er der garanti for at tjene penge.

Der er altså tit to vindere og ingen tabere i samme handel.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Kun de professionelle kan tjene penge på det

En stor usikkerhed som mange nye investorer går rundt med, er at de ikke tror på, at de kan finde ud af at tjene penge på aktiemarkedet, da de ikke er professionelle.

Realiteten er dog heldigvis ikke sådan, fordi man som ny investor naturligvis har rigtig gode muligheder for at tjene penge på aktiemarkedet.

Det handler dog om at følge de rigtige strategier, og ikke bare handle efter sine følelser, da der her er en markant større chance for at tabe penge på sine investeringer.

Et godt eksempel på dette er min ven, som begyndte at investere i 2007. Han havde investeret i et par aktier, og han havde blandt andet en beholdning på over 1.500 aktier i Coloplast, som på det tidspunkt var omkring 135.000 kroner værd. Da krisen ramte i 2008, blev han så skræmt over hans tab, at han solgte alle sine aktier, og han svor aldrig at handle med aktier igen.

I dag havde hans aktier i Coloplast været over 1,5 millioner værd. Han skulle bare have holdt sit hoved koldt.

Coloplast udvikling i aktiekurs. Fra meget lav til meget høj.
Kan du se krisen i 2008?

Hvis du vil få styr på investering, og have styr på det fra dag ét. Så er vores nye investeringskursus “Kom i gang med investering” lige noget for dig.

Konklusion

Når man starter på aktiemarkedet er der rigtig mange fejl man begår, som man ikke have behøvet at begå. Den største fejl som man nok kan begå, er at vente med at komme i gang.

Derfor anbefaler jeg på det kraftigste at komme i gang med investering allerede i dag, hvis du ikke er kommet i gang endnu.

Hvis du har brug for hjælp til dette, kan mit investeringskursus nok hjælpe dig.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x