Nordeas udbytte i 2020

Hvordan ender Nordeas udbytte i 2020?

Nordea har tradition for at udlodde udbytte til deres investorer. Dog er beløbet på deres udbytte ukendt indtil det nye år. Nordea har generelt en udbyttepolitik der bestemmer en payout ratio på cirka 60-70%. Dog var deres payout ratio i 2017 på 90% grundet et skuffende resultat. For at finde Nordeas udbytte i 2020, skal man derfor kigge på deres resultat som den største indikator.

Er du interesseret i en billig handelsplatform? Læs vores anmeldelse af DEGIRO – Dansk aktionærforenings “Broker of the year”.

DEGIRO tilbyde alt fra den billigste kurtage udenlandske aktier, til gratis kurtage på ETF’er. Det vil sige at du sparer penge med dem, næsten lige meget hvad du gør.

Læs anmeldelsen her

Investerings indebærer risiko for tab.

Forventninger til resultat i 2019

Da Nordeas udbytte er afhængigt af deres resultat, skal man finde ud af hvilke forventninger der er til deres resultat i 2019. Nordea skriver i deres 3. kvartals rapport, at de vil formindske deres omkostninger for at forbedre deres resultat. Dog bliver deres resultat påvirket negativt af deres ekstremt store nedskrivninger på næsten 882 millioner Euro i Q3. Dette er i stor kontrast til deres nedskrivninger i 2018 på i alt 141 millioner Euro. Derudover har deres Q1, Q2 og Q3 resultater overordnet været meget negative. Med alt dette taget i betragtning forventes Nordea at få et årsresultat på ca. 1000-1400  millioner Euro. 

Dette er et ekstremt lavt resultat i forhold til det førhenværende resultat. Ud fra dette resultat vil Nordeas indtjening pr. aktie ligge på 0,25-35 Euro. Tager man 60-70% af dette vil niveauet for deres udbytte ligge på omkring 0,15-0,24 Euro i udbytte pr. aktie. Det er usandsynligt at de vil gå så langt ned i udbytte, da de før har ligget helt oppe på 0,68 Euro, og de har en generel tendens til at forøge deres udbytte hvert år. Dog grundet det lave resultat vil de blive nødt til at formindske deres udbytte, dog ikke på det niveau der følger deres payout ratio, da det ville være en skandale.

På baggrund af disse faktorer, vil Nordeas udbytte i 2020 ligge på cirka 3 kr pr. aktie eller 5,5% pr. aktie*

Hvis du vil læse om flere gode aktier med godt udbytte, har vi en artikel om Danske Banks udbytte i 2020 her.

*Ud fra kurs 55

Disclaimer: Jeg ejer selv aktier i Nordea

Denne artikel er lavet af Oliver Frost, ejer af Dinfo.dk, læs mere her

Kilder: Half-Year Financial Report 2019

Third Quarter Results 2019Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tanker - læg en kommentar!x
()
x