Novo Nordisk betaler snart udbytte (august 2021)

Novo Nordisk er en af de mere velkendte danske udbytteaktier, hvilket blandt andet skyldes den halvårlige udbyttebetaling. 

De seneste år har Novo Nordisk udbetalt udbytte to gange om året, nemlig i marts og august. Inden længe er det august, og derfor kan Novo Nordisk-aktionærer se frem til at modtage udbytte inden længe.

Udbyttet som udbetales i marts er normalt højere, end det som udbetales i august. For regnskabsåret 2020 blev der udbetalt 3,25 kroner per aktie i august 2020, hvor der blev betalt 5,85 kroner per aktie i marts 2021. I august 2021 vil det forventeligt være tæt på samme beløb som i august 2020.

I Novo Nordisks regnskab for 2020 fremgår det:

The company expects to distribute an interim dividend in August 2021. Further information regarding this interim dividend will be announced in connection with the financial report for the first six months of 2021.

Novo Nordisk vil offentliggøre halvårsregnskab d. 5. august, hvor den nøjagtige udbyttebetaling altså vil blive informeret nærmere omkring.

 

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Sundt udbytte

Når der kigges på selskabers udbytte, kan de defineres som “sunde” eller “usunde” udbytteaktier. Novo Nordisk er et tydeligt eksempel på et selskab, som har et sundt udbytte.

Novo Nordisk har de seneste mange år haft en meget stabil payout-ratio på 50,0%-50,6%. Det svarer dermed til, at Novo Nordisk konsekvent har udbetalt halvdelen af overskuddet til aktionærerne. Årsagen til at Novo Nordisk har et sundt udbytte, skal ses i det perspektiv, at de samtidigt har formået at øge udbyttet, selvom payout-ratioen har været stabil.

Når udbyttet stiger, men payout-ratioen er stabil, er det en indikation på, at Novo Nordisk har øget sit udbytte grundet vækst i forretningen. Det er nemt at øge udbyttet, hvis bare selskabet udbetaler en større bid af overskuddet hvert år, men dette er altså ikke tilfældet med Novo Nordisk. Dermed er Novo Nordisk en super god danske udbytteaktie.

Læs også: Sådan bruges Payout-ratio.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x