Tryg udbytte 2021

Tryg gav sit første udbytte i 2021 på 1,75 kroner d. 29 januar baseret på deres regnskabsår 2020. Ud over dette første udbytte i 2021, forventes Tryg at uddele et udbytte hver 3. måned resten af året.

Tryg er en lidt unormal dansk udbytteaktie, da de udbetaler deres udbytte hvert kvartal og ikke én gang om året som mange andre. I 2020 blev dette kvartalsvise udbytte stoppet, da Tryg ville være forsigtige med deres kapital under coronakrisen. Denne beslutning blev dog senere tilbageført, og Tryg er i dag tilbage med et kvartalsvise udbytte.

Tryg har, ud over en ekstraordinær udbyttekalender, også en ekstraordinær udbytteambition. Tryg er nemlig én af de danske udbytteaktier, som har planer om år-efter-år at forøge deres udbytte. Ud over en stabil vækst i deres ordinære udbytte, hænder det, at Tryg kommer med et ekstraordinært udbytte. Et fremtrædende eksempel er her deres ekstraordinære udbytte på 1,65 kroner i 2019, som kom ud over et ordinært udbytte på 6,8 kroner.

For hele regnskabsåret 2020 har Tryg uddelegeret et udbytte på 7 kroner pr. aktie svarende til en udbytteprocent på 3,5 % og en payout-ratio på 76 %. Dette må siges at være en yderst fornuftig udbytteprocent, hvis den kan fortsættes i fremtiden.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Forventninger til resten af 2021

Trygs udbytte i resten af 2021 kommer til at være baseret på deres regnskabsår 2021. Da det ville være meget usikkert i denne tid, vil jeg holde mig fra at forudsige præcise tal om Trygs forretning i 2021. Dog vil jeg spekulere lidt om deres udbytte.

Da Tryg har en ambition om at forøge deres udbytte år efter år, ville det ikke være overraskende, hvis deres kvartalsvise udbytte ville stige til over 1,75 kroner. Hvis man læser lidt mellem linjerne, virker dette faktisk meget sandsynligt. Tryg viser nemlig denne ambition frem på første side af deres årsregnskab for 2020, hvilket jeg ikke så sandsynligt, hvis udbyttet ville forblive på niveau med 2020.

På første side (ud over forsiden), står der følgende “Tryg aims to pay a nominal, stable and increasing ordinary dividend, while maintaining stable results and a high level of return on capital employed.

Hvordan tror du, at Trygs udbytte kommer til at se ud for regnskabsåret 2021? Skriv det gerne i kommentarerne.

Kilder: Trygs årsregnskab 2020, Trygs 1. kvartalsrapport 2020


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
1 Kommentar
I linje feedback
Se alle kommentarer
Niels M.
Niels M.
9. marts 2021 19:40

På baggrund af allerede ejede aktier i Tryg fik jeg tildelt et antal tegningsretter, hvoraf der skal anvendes 6 stk. for at kunne tegne en ny aktie til kurs 105. Det har jeg brugt de fleste til. Tegningsretterne handles og skal bruges senest 14. marts 2021.

1
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x