Ørsted udbytte 2021

Udbyttesæsonen er så småt ved at gå i gang i Danmark, hvilket ikke er en undtagelse for Ørsted.

Ørsted offentliggjorde sit regnskab for 2020 d. 3. februar 2021. I denne anledning foreslog Ørsted at udbetale et udbytte på 11,5 kr. pr aktie. Dette udbytte udbetales altså forventeligt i 2021, efter det er blevet godkendt til generalforsamlingen.

Ørsted har en lidt utraditionel udbyttepolitik, hvis man sammenligner med mange andre udbytteaktier. Normalt indeholder udbyttepolitikken informationer om selskabets ambitioner ift. payout-rationen. Payout-rationen fortæller, hvor stor en andel af overskuddet selskabet udbetaler til aktionærerne gennem udbytte.

Ørsteds udbyttepolitik indeholder ikke informationer om selskabets payout-ratio. I Ørsteds udbyttepolitik fremgår det, at selskabet frem mod 2025 ønsker at øge det årlige udbytte med en høj enkeltcifret procentvækst. Det foreslåede udbytte i 2021 svarer til en stigning på 9,52% sammenlignet med udbytte sidste år.

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Læs også: Vestas udbytte 2021.

Da Ørsted d. 3. februar offentliggjorde sit regnskab, lukkede aktien i kurs 1.173. Ud fra denne kurs svarer udbyttet til en udbytteprocent på 0,98%. Aktien er dog faldet lidt siden, og i skrivende stund er aktien i kurs 1.033,5. Baseret ud fra denne kurs, svarer udbyttet til en udbytteprocent på 1,11%.

Udbytteprocenten i år er væsentlig lavere end de seneste år. Dette skyldes en stor stigning i aktiekursen, som steg omkring 90% gennem 2020. Derfor stiger udbytteprocenten ikke, da stigningen i udbyttet pr aktie ikke opvejer stigningen i aktiekursen. Dog er dette selvfølgelig ikke negativt, da faldet ikke skyldes fald i udbyttet, men store stigninger i aktiekursen, som selvfølgelig kun er dejligt.

Ørsteds generalforsamling afholdes d. 1. marts 2021, hvor udbyttet på 11,5 kr. pr aktie forventes at blive godkendt.

Kilde: Ørsted regnskab for 2020.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x