Scandinavian Tobacco Groups udbytte 2020 og historisk

Mange virksomheder har I 2020 suspenderet udbyttet, men dette er ikke tilfældet for udbytteaktien Scandinavian Tobacco Group, som igen har udbetalt et flot udbytte i 2020.

Udbyttepolitik

På Scandinavian Tobacco Groups hjemmeside oplyser de, at formålet med virksomhedens overskud er at udlodde det via udbytte eller gennem aktietilbagekøbsprogrammer. Ambitionen er, at der er årlig vækst i disse udbetalinger.

Dermed afspejler denne ambition virksomhedens økonomiske målsætning om årlig vækst, så udbetalingerne kan øges.

Virksomheden har derfor til formål at skabe løbende udbytte for aktionærerne, og anses for at være en aktie med stort fokus på udbytte.

Udbytte 2020

Torsdag d. 19. marts 2020 valgte Scandinavian Tobacco Group at suspendere de finansielle forventninger for 2020, hvilket naturligvis også skabte tvivl om, hvorvidt det forventede udbytte ville blive udbetalt. Udbyttet blev dog udbetalt, hvilket betyder at aktien også i 2020 udbetalte et flot udbytte.

Udbyttet i 2020 var på 6,1 DKK per aktie, og baseret på aktiekursen ultimo 2019, svarede udbyttet til en udbytteprocent på 7,5%. Udbyttet på 6,1 DKK per aktie svarede desuden til en payout-ratio på 81,6%. Udbyttet til aktionærerne blev udbetalt i slutningen af marts 2020.

Payout-ratio beskriver hvor meget af virksomhedens overskud, som udbetales til aktionærerne. Scandinavian Tobacco Group er kendt for at have en høj payout-ratio, og tilbage i 2015, hvor selskabet ikke var børsnoteret, var den på hele 209,7%. I 2017, hvor selskabet var børsnoteret, var payout-ratioen på 130%. Scandinavian Group har altså flere gange udbetalt højere udbytte, end hvad overskuddet var.

Læs også: Udbytteaktier: Stor guide til alt om udbytteaktier

Historiske udbytte

Scandinavian Tobacco Group har været børsnoteret siden marts 2016, og har udbetalt udbytte til aktionærerne alle år de har været børsnoteret. På nedenstående graf er et overblik over selskabets udbytte per aktie og selskabets payout-ratio.

Udbyttehistorik Scandinavian Tobacco Group

Som grafen viser, er der blevet udbetalt knap 27 kroner per aktie før skat i udbytte de seneste 4 år.

Da Scandinavian Tobacco Group blev børsnoteret, kunne aktien handles til kurs 100, og dermed ville en stor del af investeringen allerede være tjent hjem efter 4 år alene pga. udbyttet.

Kilde: Scandinavian Tobacco Group

Foto: Wikipedia


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
0 Kommentarer
I linje feedback
Se alle kommentarer
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x