Bedste udbytteaktier – Se listen her

Det har altid været en god idé at investere i udbytteaktier. Udbytte fra aktier giver aktier en anden værdi, end bare deres spekulerede værdi. I stedet for blot at regne med, at andre vil betale mere for aktien i fremtiden, får du et konkret pengebeløb udbetalt, blot fordi du ejer aktien.

I denne artikel kan du se en oversigt over de bedste udbytteaktier i Danmark og Verden. Artiklen er fordelt på de bedste danske udbytteaktier, bedste internationale udbytteaktier og mest solide udbytteaktier.

Oversigt

Hvad gør en udbytteaktie god?

Der er mange blandede meninger om, hvad der gør en udbytteaktie god. På Dinfo.dk mener vi dog primært, at der skal være fokus på to parametre: soliditet og udbytteprocent.

En solid udbytteaktie er blandt de bedste, fordi du kan regne med, at du vil modtage udbyttet år efter år efter år. Du skal ikke være bange for, at virksomheden skærer sit udbytte, og dermed skader aktiekursen. Dette er en stor fordel for dig, som ønsker stabilitet og soliditet i dit portefølje. En ulempe ved en solid udbytteaktie er typisk, at dens udbytteprocent ikke vil være særlig høj.

En udbytteaktie med en høj udbytteprocent, er ligesom en solid udbytteaktie, også en af de bedste. Dette er fordi du kan få et højt afkast, mens du ikke skal sælge noget af dit portefølje. En ulempe ved en høj udbytteprocent er typisk, at soliditeten vil være mindre. Dette er tilfældet, da mange vil sælge udbytteaktien, hvis dens udbytte ikke ser realistisk ud fremadrettet. Så vil udbytteprocenten stige, da udbytteprocenten falder relativt til aktiekursen.

udbytteprocent kontra risiko
Udbytteprocent og risikos sammenhæng

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

Bedste danske udbytteaktier

De bedste danske udbytteaktier er på denne liste primært bestående af aktier med et højt udbytte. Dog er en betydeligt andel af virksomhedernes udbytte også meget stabilt. Du kan se oversigten over de bedste danske udbytteaktier i tabellen herunder.

AktieUdbytteprocentSektor
Nordea Bank abp7,06%Finans
Scandinavian Tobacco Group5,14%Tobaksvarer
Solar B4,64%Industri
Topdanmark3,59%Forsikring
Tryg2,71%Forsikring
Sydbank1,97%Finans
A.P. Møller - Mærsk B1,96%Shipping
Novo Nordisk1,45%Medicin

Nordea ligger øverst på listen over de bedste danske udbytteaktier, som er udvalgt til denne liste. De har en udbytteprocent på hele 7,06%. Denne høje udbytteprocent er opnået, da Nordea har udbetalt udbyttet for både 2019 og 2020 i 2021, hvilket har gjort deres udbytteprocent unaturligt høj. Dog har Nordea stadig et godt udbytte, da deres udbytteprocent eksklusiv det for regnskabsåret 2019 havde været på 3,14%. Nordeas udbyttepolitik dikterer, at virksomheden skal udbetale 60-70% af overskuddet til aktionærerne, så udbyttet er altså stærkt i fokus.

På andenpladsen findes Scandinavian Tobacco Group, som sælger cigarer og andre up-market tobaksprodukter. Virksomheden har en udbytteprocent på 5,14% og en udbyttepolitik om at øge sit udbytte hvert år. Dette har virksomeheden også formået at gøre de seneste par år.

Solar B lander også på listen over virksomheder med de bedste udbytter. Virksomheden har fokus på installation, EL, sourcing, VVS samt klima- og energiløsninger. Hvis du investerer i Solar B, investerer du i en virksomhed der har fokus på fremtidens energibehov med deres produkter, og som har sit udbytte i fokus.

Topdanmark og Tryg er Danmarks to største forsikringsselskaber. Begge virksomheder viser også deres store størrelse i deres udbytte. Trygs udbytteprocent er ekstra høj, da de har udskudt deres udbytte fra 2020 til 2021, og derfor er procenten steget. Begge virksomheder har et meget solidt udbytte og de er dermed også blandt de bedste udbytteaktier i Danmark.

Sydbanks resultat er siden 2017 faldet hvert år. Dette gør også at deres udbytte er faldet betydeligt i størrelse. Et eksempel er, at virksomheden i 2019 udbetalte 9,36 kroner mens de i 2021 udbetalte 4 kroner. Væksten har altså ikke været tilfredsstillende. Dog udbetaler Sydbank stadig et udbytte lige under 2%, hvilket er et udemærke beløb i forhold til mange andre danske udbytteaktier. Derfor kan det stadig anses som værende et af Danmarks fremtrædende udbytteaktier.

A.P. Møller – Mærsk havde et godt resultat i 2020, hvilket resulterede i et udbytte på 330 kroner pr. aktie. Dette udbytte svarede til 35% af deres resultat, og det stemmede dermed overens med deres udbyttepolitik om en payout-ratio på 30-50%. Indsutrien som Mærsk befinder sig i ser ud til at have en meget gunstig fremtid, og Mærsks fremtid kan dermed også antages at have gode udsigter. Der kan altså være mere end bare udbytte i afkastet fra denne aktie fremadrettet.

Nederest på listen er Novo Nordisk, som er Danmarks mest populære udbytteaktie. Virksomheden har givet et stigende udbytte i så mange år, at den næsten kan betragtes som en udbytte-aristokrat. Den er altså solid, og kan også betragtes som en af Danmarks bedste udbytteaktier.

Bedste internationale udbytteaktier

De bedste internationale udbytteaktier er alle fundet i USA, hvor kun aktier med et stigende udbytte i over 25 år er medtaget. Desuden er de selvfølgelig også valgt, fordi de har et højt udbytte, som ligger betydeligt over det niveau resten af markedet ligger på. Dette kan gøres, da der alligevel er et betydeligt antal aktier, som møder dette kriterie. Du kan se listen herunder.

AktieUdbytteprocentSektor
AT&T7,5%Kommunikation
Exxon Mobil Corp6,1%Energi
Chevron Corp.5,3%Energi
International Business Machines (IBM)4,6%IT
AbbVie4,6%Sundhed
People's United Financial4,5%Finans
Consolidated Edison4,1%Forsyning
Realty Income4,0%Ejendom
Amcor 4,0%Materialer
Opdateret 10/8/2021

Øverst på listen af de bedste internationale udbytteaktier er AT&T, som er en kommunikationsgigant i USA. De sælger internet-, TV- og mobilplaner samt mange andre typer kommunikationsydelser. Heraf stammer deres solide udbytte også fra, da virksomheden trygt kan regne med dens omsætning fremadettet.

De to næste virksomheder på listen er begge olieselskaber, som har en lidt højere risiko end mange andre udbytteaktier. Denne risiko stammer fra den sektor de er i, da oliesektoren fortsat er en af de industrier, der bliver ramt hårdest af klimakrisen. Hav altså dette in mente, hvis du investerer i enten Exxon Mobil Corp eller Chevron Corp.

Generelt for alle disse virksomheder er, at de befinder sig i en nogenlunde stabil industri. Dette ved vi, fordi virksomhederne har været i stand til, at forøge deres udbytte hvert år i over 25 år i træk. Realty Income befinder sig f.eks. i ejendomssektoren, som er en af de mest stabile sektorer at befinde sig i. Abbvie ligger også stabilt, da de sælger en lang række forskellige mediciner, og de er dermed bredt eksponeret i sundhedssektoren.

Mest solide udbytteaktier

AktieUdbytteprocentSektor
AT&T7,1%Kommunikation
Exxon Mobil Corp5,5%Energi
Chevron Corp.5,0%Energi
International Business Machines (IBM)4,7%IT
AbbVie4,5%Sundhed
Consolidated Edison4,3%Forsyning
People's United Financial4,2%Finans
Realty Income4,2%Ejendom
Amcor 4,1%Materialer
Walgreens Boots Alliance3,9%Forbrugsvarer
Federal Realty Investment Trust3,6%Ejendom
Franklin Resources3,5%Finans
Cardinal Health3,4%Sundhed
Kimberly-Clark3,4%Forbrugsvarer
Leggett & Platt3,3%Forbrugsvarer
Coca Cola Co3,1%Drikkevarer
3M3,0%Industri
PepsiCo2,9%Drikkevarer
Essex Property Trust2,8%Ejendom
Atmos Energy2,6%Forsyning
Clorox2,6%Forbrugsvarer
Procter & Gamble2,6%Forbrugsvarer
General Dynamics2,5%Industri
Genuine Parts2,5%Distribution
Johnson & Johnson2,5%Sundhed
Aflac2,4%Finans
Archer Daniels Midland2,4%Fødevarer
Sysco2,4%Distribution
Air Products & Chemicals 2,3%Materialer
VF Corp2,3%Forbrugsvarer
Colgate-Palmolive2,2%Husholdningsprodukter
McDonald's2,2%Fødevarer
Cincinnati Financial Corp2,1%Finans
Emerson Electric2,1%Industri
Hormel Foods Corp2,1%Fødevarer
NextEra Energy2,1%Energi
T. Rowe Price Group2,1%Finans
Caterpillar2,0%Industri
Illinois Tool Works2,0%Industri
Chubb Limited1,9%Finans
Automatic Data Processing1,8%IT
Medtronic1,8%Sundhed
Nucor1,7%Materialer
Lowe's1,6%Husholdningsprodukter
Walmart1,6%Forbrugsvarer
A.O. Smith Corp1,5%Industri
Abbott Laboratories1,5%Sundhed
Linde plc1,5%Materialer
McCormick & Company1,5%Fødevarer
Target Corp1,5%Industri
WW Grainger1,5%Industri
Becton Dickinson1,3%Sundhed
Dover1,3%Industri
PPG Industries1,3%Materialer
Stanley Black & Decker1,3%Industri
Pentair1,2%Industri
Brown Forman1,0%Drikkevarer
Albemarle Corp.0,9%Materialer
Ecolab0,9%Materialer
Expeditors International of Washington0,9%Industri
Cintas Corp0,8%Industri
Sherwin-Williams0,8%Materialer
S&P Global0,7%Finans
Roper Technologies0,5%Industri
West Pharmaceutical Services0,2%Sundhed

Til slut er det valgt at udpeje de mest solide udbytteaktier, som du kan investere i. Disse aktier er alle specielle, idet de alle har hævet deres udbytte i over 25 år i træk. Disse aktier kaldes for udbytte-aristokrater, og de har det til fælles, at deres udbytte er meget stabilt.

Mange af udbyttearistokraterne befinder sig i stabile sektorer såsom forbrugsvarer, fødevarer, husholdningsprodukter, energi, sundhed, materialer, ejendom og finans. Andre sektorer kan dog også findes på listen blandt udbytteaktierne.

Disse udbytteaktier er blandt de bedste, fordi du kan regne med, at deres udbytte de sidste 25 år har været stabilt. Derfor er chancen for, at det fortsat vil være stabilt større, end hvis det bare havde været baseret på f.eks. de sidste 5 år.

25 år er lang tid, og disse virksomheder har været igennem flere kriser, samtidig med at de stadig har formået at forøge deres udbytte.

Ud over at have forøget deres udbytte i over 25 år, så er der også krav til virksomhedernes størrelse og at de er medlem af S&P 500-indekset for at de kan være anset som udbytte-aristokrater.

En anden kategori af udbytteaktier, som har et endnu mere stabilt udbytte er udbytte-kongerne, som alle har haft et stigende udbytte i over 50 år i træk. Disse er der betydeligt færre af, da virksomhederne både skal være noget ældre samtidig med, at de skal være ekstremt stabile med deres vækst og udbytte.


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
1 Kommentar
I linje feedback
Se alle kommentarer
Luis Helm
Luis Helm
13. april 2022 16:02

 En anden kategori af udbytteaktier med endnu mere konsekvente afkast er udbyttekongerne, hvis udbytte har været st

1
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x