Anmeldelse af DEGIRO

DEGIRO er en såkaldt discountmægler, hvilket i bund og grund betyder at de er sat i verden så du kan handle aktier billigt. Læs vores anmeldelse af DEGIRO for at blive klogere på den nye og billige handelsplatform.

Der findes rigtig mange handelsplatforme at handle aktier på. Det er vigtigt at vælge den rigtige platform for netop dig. I denne anmeldelse vil jeg sætte fokus på DEGIRO, som er en passende handelsplatform for rigtig mange mennesker.

DEGIRO er en discountmægler, dette betyder at de har stort fokus på at holde gebyr og andre omkostninger ved aktiehandel nede. Fordi de har dette fokus, kan du være sikker på at dine handler på DEGIRO aldrig koster kassen. Det er nemlig ikke sådan de kører deres forretning.

DEGIRO har alle danske aktier på deres platform, det vil sige at du kan handle alle aktier på børsen i Danmark. Derudover har de også aktier fra 30 andre lande, inklusiv Tyskland, USA, London, Frankrig og mange mange flere.

At købe danske aktier på DEGIRO koster 12 kroner + 0,03%. Dette svarer til 15 kroner ved køb af aktier for 10.000 kroner. Til sammenligninger ville en tilsvarende handel koste 29 kroner på Nordnet. Det vil sige at du sparer 14 kroner ved at benytte DEGIRO. DEGIRO er altså igen på dette parameter en af de billigste handelsplatforme.

Læs også: Passiv investering gennem ETF’er

Du skal naturligvis være meldt ind hos DEGIRO for at handle aktier på deres platform, se en guide til hvordan du melder dig ind her. Du kan også klikke på knappen her, for at komme i gang:

Gratis køb af ETF’er (investeringsforeninger) på DEGIRO

Hver måned har man én gratis handel med ETF’er på DEGIRO. Dette gør dem til den billigste mægler med ETF’er, tilgængelig i Danmark. Andre konkurrenter har også gratis køb af ETF’er, men her koster det penge at sælge dem igen. Det gør det ikke på DEGIRO.

Man kan vælge imellem over 200 forskellige ETF’er, som er gratis at handle med. Der er både ETF’er for Danmark, USA, Tyskland, Europa, Asien og resten af verden. Du kan derfor vælge vidt og bredt, af DEGIRO’s sortiment af gratis ETF’er.

Disse gratis ETF’er, var en af grundene til at DEGIRO er blevet kåret til som “Bedste lavprismægler 2018” af Dansk Aktionærforening (Se certifikat til højre).

Læs også: Kurtage: Hvem er billigst?

Nordnet har en lignende service der hedder “månedsopsparing”, men på denne koster det penge at sælge ETF’erne, så de tjener penge på den måde. det gør det ikke på DEGIRO, hvis man blot holder handlen på det gratis niveau.

Husk på at investering indebærer altid risiko for tab.

Køb af udenlandske aktier

Med DEGIRO får man adgang til investeringer i hele verden, til en meget god pris.

Sammenligner man eksempelvist DEGIRO’s vekselgebyr med Nordnets og Saxo Banks, så har Nordnet et vekselgebyr på 0,5% og Saxo Bank også 0,5%. Til kontrast har DEGIRO et vekselgebyr på kun 0,1%. Dette gør dem til de en af de billigste på markedet, hvis man handler med udlandske aktier. Her kan man specielt spare penge på udlandske udbytter, da man ellers skulle betale de høje vekselgebyr hver gang man får udbytte.

Hvis man sammenligner gebyret på køb af Apple-aktier for 10.000 kroner hos henholdsvis Nordnet, Saxo Bank og DEGIRO, får man følgende resultat:

  • Nordnet: 110 kr.
  • Saxo Bank: 49 kr.
  • DEGIRO: 12 kr.

Her ses det tydeligt at DEGIRO er den absolut billigst handelsplatform til udenlandske aktier, og vi anbefaler dem også til dette.

Derfor er DEGIRO en af de billigste platforme tilgængelige for danskere at købe internationale aktier på. Dette af en af grundene til at vi hos Dinfo.dk er så begejstrede for DEGIRO.

Oversigt over de vigtigste gebyr

Det er vigtigt at en handelsplatform har lave gebyr, hvis man vil forrente sine penge bedst muligt. Har platformen det, kan man bruge flere af sine penge på aktier, obligationer og ikke bare gebyr.

Derfor har vi samlet en oversigt over de vigtigste gebyr på DEGIRO’s platform i vores anmeldelse af dem.

Du kan her se en oversigt over de vigtigste gebyr på DEGIRO’s handelsplatform:

Gebyr/kurtageDegiro logo
Køb af dansk aktier12 kr. + 0,03%
Køb af aktier fra USA3,7 kr. + 0,026 kr. pr. aktie
Vekselgebyr0,1 %
Køb af ETF'erGratis på udvalgte ETF'er
ObligationerFra 14,91 kr. + 0,06 %
Realtidskurser i DanmarkGratis

Som du kan se har DEGIRO rigtig billige gebyr i forhold til deres nærmeste konkurrenter. Der er f.eks. ingen danske handelsplatform der overhovedet kommer tæt på DEGIRO når det kommer til køb af aktier fra USA, her tager de nemt førertrøjen.

Derudover er deres vekselgebyr også det danske markeds billigste. Nordnets vekselsgebyr er på 0,25 %, og Saxo Banks er på 0,5 %. De er altså langt fra konkurrencedygtige på dette punkt. Grunden til at Nordnet og Saxo Bank slipper afsted med disse høje vekselgebyr er fordi det ikke er et gebyr man aktivt ser.

Det er typisk gemt i prisen på aktien, så de kan “snyde” deres kunder på denne måde. Denne teknik har DEGIRO ikke valgt at bruge, da de har valgt at tilbyde et billigt vekselgebyr.

DEGIRO tilbyder også gratis køb af ETF’er fra deres liste af udvalgte ETF’er. (find den her). Dette er der heller ingen der kan konkurrere med. Dog har Nordnet deres månedsopsparing, som desværre koster penge at bruge ved salg.

DEGIRO’s kurtage på obligationer kan ved første øjefald virke lidt dyrt, men det er det på ingen måde. Saxo Bank tilbyder også handel med statsobligationer, og en handel for 10.000 kroner i en statsobligation i Holland koster hos dem 646,57 kroner. Den samme handel koster hos DEGIRO 30,91 kroner. Der er altså mange penge at spare hos DEGIRO.

Læs mere: Sådan kommer du i gang med statsobligationer.

Hos Saxo Bank er realtidskurser ikke gratis. Deres kurser er altid 15 minutter bagud, hvilket betyder at man ikke kan lave sine handler med den seneste data. Dette er ikke tilfældet hos DEGIRO. De tilbyder nemlig gratis realtidskurser i Danmark (og mange andre lande).

På denne måde kan du nemt følge med i dine handler.

Ting der kunne være bedre

DEGIRO er en rigtig god handelsplatform. Dog er der selvfølgelig nogle ting der kunne være bedre, ligesom ved alle andre investeringsplatforme.

Indberetning til Skat

Den største ulempe med hører om DEGIRO er at de ikke automatisk indberetter til Skat. Dette betyder at man én gang om året selv skal skrive sin fortjeneste ind på TastSelv. Dette virker umiddelbart svært, men vha. DEGIRO’s support kan man altid få hjælp til dette.

Personligt tog min indberetning omkring 10 minutter i alt.

Jeg synes personligt at en indberetning på 10 minutter er det værd, når man sparer tusindvis af kroner på kurtage. Specielt når man handler med udenlandske aktier er det det værd. F.eks. har jeg sparet ca. 1.300 kroner på at købe aktier fra USA gennem DEGIRO i forhold til hvis jeg havde brug Saxo Bank.

Penge opbevaret i en pengemarkedsfond

Da DEGIRO har hovedkontor i Holland, er der nogle specielle regler de skal overholde ifølge Hollandsk lov. Én af dem er at de ikke må opbevare dine penge som rene penge. Derfor benytter de sig af såkaldte pengemarkedsfonde, for at opbevare dine penge.

Disse pengemarkedsfonde går op og ned i pris, hvilket betyder at dine penge også kan gøre dette. DEGIRO prøver som regel at forrente dine penge bedst på den sikreste måde, og dette formår de også for det meste.

Dog taber man nogle gange mindre beløber penge på dette. Men her kommer jokeren, der gør denne ulempe meget meget lille DEGIRO dækker for det meste tabet. 

Fordi DEGIRO vil forblive konkurrencedygtige har de uofficiel politik om at dække tabet fra disse fonde. På denne måde er dine tab fra pengemarkedsfondene absolut minimale.

Er du klar til at tilmelde dig DEGIRO?


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
1 Kommentar
I linje feedback
Se alle kommentarer
niklas
niklas
12. juni 2020 20:52

 
 

1
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x