Investeringstips: 5 Gode råd til investering

Man bør altid være åben for at gøre sine investeringer endnu bedre end de er. Derfor har jeg udarbejdet denne liste med 5 gode investeringsråd, som forhåbentlig kan hjælpe dig med dette.

Denne liste af investeringsråd er blevet udarbejdet på baggrund af mine egne erfaringer og på baggrund af råd og tips fra eksperter. Til alle tipsne finder du en uddybende forklaring og et eksmepel på, hvorfor rådet giver god mening at følge.

Indholdsfortegnelse

  1. Lad være med at hoppe med på en populær investering (hvis du ikke har undersøgt den)
  2. Invester ikke i ting, som du ikke forstår
  3. Invester aldrig penge du ikke kan undvære i din dagligdag
  4. Lad være med at gå i panik
  5. Hav en plan med din investering – og hold den

1. Investeringstip: Lad være med at hoppe med på en populær investering (hvis du ikke har undersøgt den)

Mange investorer hopper hurtigt med på en investering, hvis de hører om den tit og ser mange have succes med den. Dette er dog ikke altid en genial investeringsstrategi, hvis man ikke har foretaget sig en grundig undersøgelse af investeringen.

Denne undersøgelse kunne involvere en fundamental analyse af investeringen eller en analyse af fremtidige pengestrømme. Personligt laver jeg altid et tjek-op på virksomhedens regnskab og dens fremtidige mål, og så laver jeg nogle simple beregninger på baggrund af dette.

Et fremtrædende eksempel på en investeringer, som mange folk blindt hopper ind i, er Bitcoin. De undersøger ikke værdien som Bitcoin kan have, de køber dem bare i håbet om, at de stiger i pris. Jeg siger hermed ikke, at Bitcoin er en dårlig investering, men blot at folk ikke laver deres due diligence inden de investerer.

Dette investeringsråd går i bund og grund ud på, at du altid skal foretage dig en grundig undersøgelse af de virksomheder eller aktiver du investerer i.

Læs også: Sådan køber du bitcoins

2. Investeringstip: Invester ikke i ting, som du ikke forstår

Kryptovaluta, kunstig intelligensvirksomheder og elbilvirksomheder er eksempler på investeringer, som folk ofte blindt smider penge i, uden at forstå den bagvedlæggende værdi eller teknologi. Dette ender ofte galt, da folk kan misforstå den sande værdi af de bagvedlæggende tekonologier.

Et verdenskendt eksempel på dette, er Theranos, som er et af nyere tids største svindelvirksomheder. De hævdede, at de kunne lave ekstensive analyser af folks sundhed på baggrund af en overraskende lille mængde blod. Dette viste sig at være umuligt, og virksomheden gik prompte konkurs efter en afsløring af deres svindel. Investorerne tabte millarder af dollars, fordi de blindt stolte på, at virksomhedens teknologi fandtes og virkede.

Du skal selvfølgelig ikke kunne forstå hvert lille hjørne af en virksomheds teknologi, men hvis du investerer i en virksomhed som f.eks. producerer batterier, bliver du nødt til at forstå, hvordan et batteri fungerer.

Læs også: Aktier for begyndere

Kom i gang med investering i dag

Nordnet er Danmarks førende investeringsplatform, og det er der en god grund til.
På Nordnet kan du billigt investere i aktier, og så indberetter de selvfølgelig alt til Skat for dig. Derudover kan du også oprette en månedsopsparing, som automatisk investerer dine penge i investeringsforeninger hver måned. Det er smart.

Tilmeld dig Nordnet i dag.

3. Investeringstip: Invester aldrig penge du ikke kan undvære i din dagligdag

Aktiemarkedet er uforudsigeligt. Det kan bevæge sig ekstremt meget op og ned på kort tid. Dette betyder også, at hvis du investerer penge, som du ikke kan undvære, kan du sætte dig selv i en meget dårlig position.

Du bør altid være forberedt på at holde din investering i længere tid, end du først havde forventet. Lige nu er alle mine investeringer med en tidshorisont på mindst 10 år, så jeg er sikker i tilfælde af en krise. Over 90 % af min formue er investeret i aktier og en ejendom, men jeg har stadig en god sum penge liggende, hvis jeg skulle få brug for dem.

Investeringstippet går altså ud på, at du altid skal have et sikkerhedsnet, hvis dine investeringer går den forkerte vej.

4. Investeringstip: Lad være med at gå i panik

Dette tip har jeg altid vidst var en god idé, men et eksempel fra min dagligdag gjorde alligevel vigtigheden af rådet meget tydeligt for mig.

Jeg kendte en person, som investerede ca. 200.000 kroner i Genmab tilbage i 2007. Dette var et stort beløb for ham, men han havde klaret det, hvis han tabte det hele. Da krisen ramte i 2008, solgte han hele sin position, med et tab på over 50 %. Havde han holdt investeringen til i dag, havde hans aktier været 2.200.000 kroner værd.

Hans fejl var, at han gik i panik. Panik kan ramme de fleste investorere, når de taber store summer på aktiemarkedet. Mit råd er, at du holder is i maven, og læner dig trygt op ad den beslutning du tog, da du købte aktien. Warren Buffett er i øvrigt enig med mig:

Warren Buffett

Our favorite holding period is forever.

5. Investeringstip: Hav en plan med din investering – og hold den

Når du investerer i noget nyt, så er det altid godt at have en plan, som du kan kigge på, når du skal tage beslutninger ift. denne investering. Planlæg bl.a. følgende:

  • Hvor lang din tidshorisont er
  • Hvad du gør hvis du mister 50 % af din investering
  • Om du skal investere mere i virksomheden
  • Ved hvilket niveau du sælger din investering
  • Hvad du gør for løbende at have styr på investeringen

Et godt eksempel på hvor vigtigt det er at have en plan kommer fra mit eget liv. Jeg fandt i januar 2020 en aktie, som jeg regnede mig frem til at være meget attraktiv i dens pris. Jeg regnede mig frem til et beløb, som jeg regnede med, at virksomheden kunne være værd i 2030. Dette beløb var omkring 20 gange højere end den daværende aktiekurs. Derefter planlagde jeg, at så længe aktien var under dette niveau, ville jeg investere i den månedligt – uden undtagelser. Da andre fik øjnene op for virksomheden og den begyndte at stige i værdi, var jeg tit nervøs for at købe flere aktier, men så kiggede jeg på min plan og købte flere. Dette resultaterede i, at jeg har fordoblet min investering i denne aktie over en periode på omkring 13 måneder.

Hvis jeg ikke havde holdt mig til den plan jeg lagde omkring denne investering, havde jeg kun tjent omkring halvdelen af hvad jeg ellers ville have haft gjort. Havde jeg solgt aktien ville mit afkast desuden have været betydeligt mindre.

Derfor er dette investeringstip virkelig vigtigt: Læg en plan – og hold den.

Konklusion

Jeg håber denne artikel hjalp din med at findpudse dine investeringer, og at den viste dig vigtigheden i at holde hovedet koldt når du invester. Tit og ofte begår man fejl, fordi man tager en lidt for hurtigt beslutning med sine investeringer. Typisk betaler dette sig ikke, så hold dig fra det.

Skriv endelig en kommentar, hvis du har nogle spørgsmål eller noget at tilføje.

Kilder: Warren Buffett og Børsen


Anbefalede artikler:

Abonnér
Meddel om
guest
1 Kommentar
I linje feedback
Se alle kommentarer
pia
pia
15. februar 2021 11:18

Tak for dine gode råd. Det du peger på er at lægge større vägt på dit beslutningsgrundlag og måske gerne skrive det ned for att kunne holde panikken væk. Du kan ikke bestemme over resultatet, kun over din beslutning. Din beslutning kan give et dårligt resultat, som du måske kan lære noget af. Fandtes det måske noget du havde overset eller kom det en pandemi i vejen eller noget andet du ikke kan påvirke?

1
0
Vi vil gerne høre dine tankerx
()
x